Balatonszemes Község Önkormányzata

Balatonszemes Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A település nyugati strandján lévõ Gyermekbarát élményfürdõ hûvös idõben is langyos vízzel feltöltött (úszó-, gyermek- és élmény-) medencével várja a látogatóit. Községünk másik büszkesége a 2000-ben átadott Reich Károly Általános- és Zeneiskola épülete a tornacsarnokkal, továbbá a Nyitnikék Óvoda felújított épülete. A közeljövõben faluközpont kialakítását tervezi a község, ahol helyet kapna többek között egy új orvosi rendelõ is. Emellett befektetõkre vár a Bagódombon a termálkút és területe, ahol egy termálfürdõ és gyógyközpont vár megépítésre.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Balatonszemes a „magyar tenger” déli partjának közepén, Budapesttõl 130 km-re, egy enyhe lejtõs dombháton fekszik. Településünk történelme egészen az õskortól nyomon követhetõ. Régészeti leletek jelzik, hogy ez a terület a bronzkortól már folyamatosan lakott volt a honfoglaló magyarok megérkezése elõtt is. A „szemes” elnevezés nyelvészeti értelmezése bizonytalan, talán egy õrhelyre utalhat, ami valamikor itt állhatott. Mindenesetre ez a név a tihanyi apátság XI. századi alapítólevelében jelenik meg elõször. A török hódoltság után több felvidéki család települt ide, 1733-tól a Hunyadi-család lett a fõleg mezõgazdasággal és halászattal foglalkozó település birtokosa. A község nevét 1912-ben változtatták Faluszemesrõl Balatonszemesre, mely napjainkig egy csendes, nyugodt, családias üdülõhely maradt. Gondozott utcák, virágos zöld területek és barátságos vendégszeretet várja a pihenni vágyókat.

A település nevezetességei közül figyelemre méltó a Postamúzeum, amely az egykori lóváltó állomás épületében, idõszakosan mûködõ postatörténeti kiállítással várja az érdeklõdõket. Érdemes megtekinteni továbbá a Latinovits Zoltán „színészkirály” emlékét õrzõ múzeumot, a római katolikus mûemlék templomot, amely nyári estéken orgonakoncertek helyszíne; a Sóhajok-hídját és a Bagolyvár utca százéves gesztenyefái alatt megbúvó katolikus kápolnát is.

Cégnév: Balatonszemes Község Önkormányzata
Székhely: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zs. u. 23.
Levelezési cím: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zs. u. 23.
Telefon:
mobil: (06-84) 560-900

Minden jog fenntartva 2024©