Balatonszentgyörgy község önkormányzata

Balatonszentgyörgy község önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Római és népvándorlás kori leltek is bizonyítják, hogy Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta között õsi, balatoni átkelõhely volt. Területünkön az elsõ ismert helységnév Besenyõ, a honfoglalás utáni idõbõl. Nevét a letelepített besenyõkrõl kapta. Még a XIV. században is ezen a néven említik. Ez a helység a vasútállomás és az Egry József utca nyugati része közötti kisebb kiemelkedõ háton volt. Bizonyságát az 1969-ben megtalált - csatornázás alkalmával átvágott - XV-XVI. századból származó lakóház és szemétgödör maradványok adták.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.
Nem tartozunk közvetlenül a Balaton parti községek közé, de kedvezõ földrajzi helyzetünk lehetõvé teszi, hogy mind jobban bekapcsolódjunk az idegenforgalomba.



Balatonszentgyörgy a Balaton délnyugati csücskénél fekszik, a Zala folyó és a 7. sz. fõközlekedési út között, a Kis-Balaton Természetvédelmi Terület határában. A község a déli Balaton-part és Somogy megye kapuja. Aki a Budapest-nagykanizsai fõút felõl érkezik hozzánk gépkocsival, a Somosi dombtetõ gyönyörû panorámája fogadja. Elérhetõ távolságban ott csillog a Balaton víztükre; kicsit lejjebb a völgyben községünk látható, a házak közül kiemelkedõ római katolikus templomával.



Jó közlekedési lehetõségei miatt a déli part nagyon fontos vasúti, postai, ipari középpontja.



A római és a népvándorlás-kori leletek bizonyítják, hogy õsidõk óta lakott e hely. Mai nevével 1722-ben alakult községgé.



Balatonszentgyörgy ~1680 lakost számlál, a hozzá tartozó Battyánpusztával együtt. Szépen fejlõdõ, jó infrastruktúrájú, egyre szépülõ, gyarapodó település: van víz, gáz, telefon (minden mobilszolgáltató kiváló térerõvel szolgáltat, vezetékesen elérhetõ az ADSL is), szélessávú internet a csillagpontos kábelhálózatban, s megoldott a szennyvízelvezetés is.



Mûemlékeink közül szíves figyelmükbe ajánljuk a faluszéli erdõben található Csillagvár Múzeumot. Nevét külsõ csillag alakjáról kapta; mint építészeti ritkaság, egyedülálló Magyarországon (a várban számos filmet forgattak már).



A barokk hatású nádfedeles Talpasházban a falu múltját bemutató néprajzi és írásos dokumentumokból készült kiállítás látható.



A községben háziorvosi és fogászati rendelés egyaránt megtalálható.

Cégnév: Balatonszentgyörgy község önkormányzata
Székhely: 8710 Balatonszentgyörgy, Berzsenyi u. 91.
Levelezési cím: 8710 Balatonszentgyörgy, Berzsenyi u. 91.
Telefon:
mobil: (06-85) 377-108

Minden jog fenntartva 2024©