Kőröshegy község önkormányzata

Kőröshegy község önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A század elején már fejlett ipara volt, téglagyára, hamuzsírégetõje, szeszfõzdéje és vaskereskedése. Az elsõ világháborúban elesettek emlékére Kopits Jenõ szobrászmûvész rohamra induló harcos alakját idézõ



szobrát állították fel, melynek felirata 52 hõs nevét õrzi.

A környezõ dombok már XIII–XIV. században is messzeföldön híres bort teremtek. Ez ma is így van, ezért jelentõs a falu borturizmusa. A változatos domborzati viszonyok, a csodálatos panoráma és a Balaton alkalmassá teszi a falusi, természetbarát turizmusra. Ezt szolgálják kempingjei, vendéglõi és magánszálláshelyei is. A község Szántód felõl kerékpárúton is megközelíthetõ. Jelenleg épül az M7 autópálya kõröshegyi szakasza, melynek része egy völgyhíd is. A völgyhíd 1800 méter hosszan és 80 méter magasságban létesül a falu határán. A községben óvoda, 8 osztályos általános iskola, gyógyszertár, orvosi rendelõ, gyermekorvos és védõnõi szolgálat is mûködik. A község számos programot kínál a látogatóknak. Nagy hagyományokkal rendelkezik az évenként ismétlõdõen megrendezésre kerülõ május havi majális, gyermeknap, Orbán-napi borverseny, augusztus hónapban a kettes fogathajtó verseny és lovastalálkozó, szeptemberben a borhét, a falunap, a szüreti fesztivál és búcsú.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátásaABalatontól délre, a Lucs-tetõ és a Gyugy-hát közötti völgyben a 7-es fõút mellett, a szántódi kompkikötõtõl mindössze 3 kilométerre fekszik.

Nevét már a középkor elején említette Szent László király 1082-ben kelt oklevele, Keurushyg névvel. Már 1233 elõtt anyaegyházrangja, 1382-ben vásártere volt. Zsigmond 1396-ban Fehérkõ várával a Pécz nembeli Marczali Miklósnak adományozta, aki a vásárjog mellett egyéb kiváltságokat is kapott. 1416-tõl a pannonhalmi apátság, 1460-tól a berzencei Lórántfiak, 1490-tõl Medgyesaljai István birtoka. Mátyás halála után, 1495-ben a Báthory-család kapta II. Ulászlótól Fehérkõ várával együtt. Ezekben az évtizedekben épült a kolostor és ma is álló mûemlék templom, ahol nyaranta színvonalas orgonahangversenyeket rendeznek. 1555-ben a somogyi szandzsak egyik kerületét létesítették itt. A törököket 1688-ban verték ki. A Széchenyi-család 1715-ben kezdett itt építkezni. 1862-ben hatalmas tûzvész pusztított, leégett a református templom és az iskola 43 házzal együtt.


Cégnév: Kőröshegy község önkormányzata
Székhely: 8617 Kõröshegy, Petõfi u. 71.
Levelezési cím: 8617 Kõröshegy, Petõfi u. 71.
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©