Lengyeltóti város önkormányzata

Lengyeltóti város önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közterület fenntartás,közigazgatás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Az évenként megrendezett Somogyi Tavaszi Fesztivál részeként Lengyeltóti is kulturális fesztivált szervez, melynek színvonalát a helyi kulturális egyesületek, mûkedvelõk bemutatkozásán túl országosan ismert fellépõk is emelik.

Üzleti ajánlat:
Az évenként megrendezett Somogyi Tavaszi Fesztivál részeként Lengyeltóti is kulturális fesztivált szervez, melynek színvonalát a helyi kulturális egyesületek, mûkedvelõk bemutatkozásán túl országosan ismert fellépõk is emelik.

A Lengyeltótiért–Somogyért Egyesület 2000 májusában alakult és 2000. november 14-étõl mûködik mint bejegyzett szervezet. A negyven-ötven fõvel tevékenykedõ egyesület az önkormányzattal és a helyi civilszervezetekkel együttmûködve szervezte meg a „Gondozott, Virágos Porta” mozgalmat. Emellett megszervezték a vándor horgászversenyt, s kiveszik részüket a Tóti Napok megrendezésében is. A Nyugdíjasok Lengyeltóti Egyesülete hasonló aktivitással vesz részt a városi rendezvényeken, fellépnek énekkarukkal, s faültetési-tereprendezési munkákban is kiveszik a részüket.

A Lengyeltóti Városi Sportegyesület három szakosztállyal mûködik. Asztalitenisz-csapatuk 1982 óta az NB III. osztályban versenyez, a szakosztály vezetõje Benkõ Árpád. A sakkszakosztály a megyei I. osztályban szerepel váltakozó sikerrel, Ilosvay István vezetésével. A helyi labdarúgó-szakosztály felnõtt-, ifi- és serdülõcsapattal egyaránt részt vesz a megyei bajnokságban.

A helyi zeneiskola jelenlegi és volt növendékei alapították meg 1998 októberében a Brass Band zenekart. A klasszikus fúvószenekari darabokat, filmzenét, slágereket és jazzt elõadó zenekar 2001 óta rendszeresen fellép Lengyeltóti és környéke különbözõ rendezvényein, valamint nemzetközi találkozókon mutatkozott be Szlovákiában, Lengyelországban, Ausztriában, Németországban és Erdélyben. 2000 áprilisában a Budapesten megrendezett Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Jazz Fesztiválon második helyezést ért el, s ugyanazon év júliusában a Magyar Fúvószenei Szövetség arany minõsítéssel díjazta az együttest show kategóriában, illetve a Zeneiskolai Zenekarok IV. Országos Versenyén harmadik díjat kapott big band kategóriában.

Galéria,turizmus,könyvtár,közterület fenntartás,közigazgatás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Lengyeltóti város önkormányzata
Székhely: 8693 Lengyeltóti, Zrínyi utca 2.
Levelezési cím: 8693 Lengyeltóti, Zrínyi utca 2.

Minden jog fenntartva 2024©