Encsencs község önkormányzata

Encsencs község önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Encsencs neve írásos alakban 1321-ben tûnik fel elõször, Enchenck alakban. Ekkor már egyháza is említve van, urai Pál bán fiai voltak.

A XIV. század elején, még 1321-ben csere útján a Báthory családbelieké lett, majd az egymással rokoni kapcsolatban lévõ Báthori, Rakamazi, Zeleméri családok birtoka.

A XV-XVI. század-ban a Báthory család somlyói ágának birtoka, a Báthoryak kihalta után Bethlen Gábor és I. Rákóczi György birtokai közé tartozott.

1631-ben I. Rákóczi György folytatott pert érte Vetésy Istvánnal és Kállay Miklóssal.

A Rákóczi szabadságharc idején Károlyi Sándor birtoka, de fejedelmi adományként Csicseri Orosz Pálnak is voltak itt birtokrészei.

1756-1760 ban gróf Károlyi György vásárolta meg birtokai nagyrészét, mely vételt 1776-ban adománylevelével a király is megerõsít, s a késõbbiekben is a Károlyi család birtoka marad.

A falu és lakossága a II. világháború alatt sokat szenvedett.

A lakosság fõként mezõgazdasági termelésbõl él, fõként dohányt, uborkát, paprikát, paradicsomot, s gyümölcsöt (alma, meggy) termelnek.

A községben van háziorvos, védõnõje, állatorvosa.

Sportolási lehetõség a helyi futball és lövészklubban van.

Üzleti ajánlat:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye DK-i részén, a Nyírség-ben található település. Nyírbátor 8,5 km, Nyíradony 21,5 km, Mátészalka 28,5 km, Nyírbéltek 7,5 km, Nagykálló 30,5 km távolságra található.


Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Encsencs község önkormányzata
Székhely: 4374 Encsencs, Fõ u. 31.
Levelezési cím: 4374 Encsencs, Fõ u. 31.
Telefon:
mobil: (06-42) 389-212
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©