Komoró Község Önkormányzata

Komoró Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Komoró község az Északkelet - Nyírségben, Nyíregyházától 58 km távolságra , s 4.-es fõút, valamint a Budapest-Záhony vasútvonal mentén helyezkedik el.

Szalagtelkes, kétutcás község a Tisza mellett. A tiszai töltés megépítése / 1857 / elõtt határainak csak a keleti része volt száraz. A területet árvíz sújtotta évente több alkalommal is. A két régi utca alkotta részt Ófalunak nevezik. Az Újfalu a múlt század végén épült be. Szláv eredetû helynév, jelentése szúnyogi, szúnyogos.

A XII. század végén Komorói Roland terrája / lakatlan föld /. 1311-ben a Csicseri család tagjai a települést lerombolták, lakóit elhurcolták. A Csicseri és Komorói család a késõbbi évtizedekben is sokszor perben és viszálykodásban álltak egymással. 1358-ban Lajos király Komorói Jánosnak engedélyt adott, hogy szabad embereket a birtokára költöztessen.

A XIV. század második felében a Csecseri család két ága, a XVI. században az Orosz és az Ormos és a Vay családok birtokában volt a település, de a XVIII. században még újabb tulajdonosok is találhatóak. 1711-ben Krucsay János felesége komorói birtokára lengyel jobbágyokat telepített. A jobbágyfelszabadulás idején 579 lakója és 13 földesura volt.
Komoró határába olvadt be a XIII. század vége óta meglévõ birtok - eleinte még terra :Bodonföldje , késõbb csak Bodon. Nagy valószínûséggel elsõ birtokosáról kapta nevét.1330-ban már Kisbodon és Nagybodon részekbõl álló település, 1336-ban már temploma is volt, mely Szent Mihály védnöksége alatt állt. Mindvégig Csicseri birtok volt. A XIV-XVI. században fokozatosan elnéptelenedett, 1767-ben már a komorói határ egy dûlõje volt.

A századunk elején 89 házban 707 lakos élt a községben. A Kisvárdai járásban a fényeslitkei körjegyzõséghez tartozott.1950. január 1-tõl közigazgatásilag önálló. 1973. április 26 napjától-1990. január 1 napjáig Tuzsér Nagyközség társközsége volt.1990. január 1-tõl ismét közigazgatásilag önálló település.










Köszöntõ
Történet
Látnivalók
Galéria



Polgármester
Jegyzõ
Képviselõtestület
Ügyintézõk
Ügyfélfogadás


Hirek
Rendeletek
Határozatok
Helyi adó


Iskola-Óvoda
Könyvtár
Orvosi rendelõ




Aszonykórus
Nõszövetség
Utolsó szalmaszál
KIK



Telefonszámok
Illetékesség
Menetrendek




Díszpolgárok






Galéria






Térkép






Cégek
Vállalkozók
Vendéglátás
Üzletek, boltok



Református Egyház
Katolikus Egyház





KSE






Hagyjon üzenetet a vendégkönyvben.


Pályázati kiírás

--------------------------------------------------------------------------------
Bérbeadás

--------------------------------------------------------------------------------
Kérjük támogassa a KOMORÓI ISKOLÁÉRT ÓVODÁÉRT ALAPÍTVÁNY adója 1%-val

--------------------------------------------------------------------------------
Együtt az egészségért - Óvd és védd magad!

--------------------------------------------------------------------------------
Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét adója 1%-ával !

--------------------------------------------------------------------------------
Tájékoztatás háziorvosi rendelési idõ változásáról

--------------------------------------------------------------------------------



Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Ötödik ciklusát töltõ polgármesterként felemelõ érzés számomra, hogy Komoró Község Önkormányzatát bemutató hivatalos internetes honlapunkat én ajánlhatom a Tisztelt Olvasó figyelmébe.

Településünk életében az elmúlt másfél évtizedben bekövetkezõ változások alig mérhetõek történelmi léptékkel, ám jelentõségüket hosszútávon tartom meghatározónak.

Reményeim szerint a honlapon megjelenõ információk nem csak a település polgárainak nyújtanak majd eligazodást, hanem azok számára is hasznos információkkal szolgálhatunk, akik különbözõ elemzéseket, kutatásokat kívánnak végezni a legújabbkori magyar demokrácia történéseirõl.

Európa a jövõnk, Komoró a jelenünk...



Cégnév: Komoró Község Önkormányzata
Székhely: 4622 Komoró, Ady E.u 4
Levelezési cím: 4622 Komoró, Ady E.u 4
Telefon:
mobil:
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©