Tornyospálca község önkormányzata

Tornyospálca község önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A falu orsó alakban az egykori vízállás köré épült, középen közrefogva a mai református templom elõdjét. A település határában számos kõ és bronzkor-i lelet került napvilágra, a „Sírkutgaz” nevû területrõl pl. tokosbalta és bronz kard.

Nevét 1212-ben említik elõször oklevelekben. A középkorban a Bánffy majd a Losonczi család tulajdonában volt a 15-20 jobbágytelekbõl álló falu. A 18. századtól a Forgách grófi család bírtoka volt egészen a 20. századig.

A falu máig élõ kuruc hagyományokkal rendelkezik. II. Rákóczi Ferenc 1700-ban 10 napot töltött a községben, sok helybeli, kiknek nevét is ismerjük, beállt Esze Tamás ezredébe.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban igen jelentõs számú tornyospálci honvéd és tiszt harcolt.

Az I. világháborúban 50 katona halt hõsi halált. Emlékükre 1923-ban Felsõ-Szabolcs legelsõ hõsi emlékmûvét emelte közadakozásból a falu. A II. világháború végén több mint félszáz hõsi halottját gyászolta a község; az elhunytak nevét az I. világháborús emlékmûre vésték fel.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északkeleti részén, a Nyírség-ben fekvõ település. Jéke 7,5 km, Kisvárda 12 km, Kékcse 18,5 km, Tiszakanyár 24 km távolságra található.



Cégnév: Tornyospálca község önkormányzata
Székhely: 4642 Tornyospálca, Rákóczi u. 23.
Levelezési cím: 4642 Tornyospálca, Rákóczi u. 23.
Telefon:
mobil: (06-45) 445-001
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©