Felsőörs Község Önkormányzata

Felsőörs Község Önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A község nevezetessége Árpád kori temploma. Gazdag faragásokkal, egyedi építészeti megoldásokkal díszített temploma a környék egyik legérdekesebb mûemlékévé avatja az egykori prépostsági templomot. A gazdag kiállítás a királynõi székhely, Veszprém közelségével értelmezhetõ.

A templom egykor egy torony építésével kezdõdött. Ennek bizonyítéke, hogy a templom régészeti föltárása során megtalálták a ma már belsõ falak külsõ díszítését és lábazat-kialakítását.

A torony továbbépítésével alakították ki a ma is látható templomtestet, a háromhajós templomot. Ennek keleti apszisa félköríves és elképzhelhetõ, hogy egykor itt is rotunda állott, temetõvel körülvéve. A temetõt az ásatás során megtalálták.

A nyugati bélletes díszkaput is, és a belsõ tér oszlopfõit is gazdag kõfaragások díszítik. Egyedi megoldású az a hármas ikerablak is, melynek oszlopait fonatos szalagok kapcsolják össze.

Üzleti ajánlat:
Galéria, turizmus, közigazgatás, közterület fenntartás, könyvtár, önkormányzati feladatok ellátása

Cégnév: Felsőörs Község Önkormányzata
Székhely: 8227 Felsõörs, Szabadság tér 2.
Levelezési cím: 8227 Felsõörs, Szabadság tér 2.
Telefon:
mobil: (06-87) 577-211
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©