Pétfürdő község önkormányzata

Pétfürdő község önkormányzata Gaéria,turizmus,közigazgtaás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A Bakony délkeleti lábánál, Várpalota város mellett fekszik a település. Története: Kezdetben a törökök számolnak be jótékony gyógyvizérõl.Az 1700-as években malmokat alapítanak itt .Mivel pont ideális helyen volt,1916-ban lõporgyárat szeretnének itt csinálni,de ez majd csak 15 év múlva sikerül.A 2.világháborúban 2 bombatámadás éri a gyárat.A gyárat megsemmisítik , de csak részben.1 új gyár projectjét adják be ,elfogadják,így 1958-ban elkezdik építeni a gyárat.1972-ben elkészül a Nitrokémia és az új lakótelep.Kb.1500 új lakos érkezik fõleg a Nagyalföldi Orosházáról és Mezõhegyesrõl,valamint Kazincbarcikáról és Martonfûrõl.1996-ban szavazást tartanak arról hogy külön váljon-e Sablon:Várpalotavárostól.Az eredmény egyhangú:IGEN.Göncz Árpád 1997 nov.13.-án aláírja a nyilatkozatot így Pétfürdõ külön válik.Az elsõ polgármester Horváth Éva lesz.Õ nyeri meg a 2002-es és a 2006-os választást is.


Nevezetességei [szerkesztés]
Az 1941-ben épült római katolikus templom erdélyi neogót stílusú, a puritán templombelsõt gyönyörû, festett fa kazettamennyezet díszíti. Harangját Szent Lászó tiszteletére öntötték. Doktor szikla, amirõl a világháborúban egy menekülõ orvos leugrott és a kutyája utána ugrott, és van egy híres fenyõje is mely a tányérfenyõ nevet viseli, régi fa, és sok gyerek megmászta, tányér alakban nõttek az ágai.

Pétfürdõn mûködik Veszprém megye egyetlen mûjégpályája, mely télen hosszú évek óta már szinte fél Dunántúl közkedvelt találkozóhelye. Továbbá sokan keresik fel nyáron a település strandját is.

Üzleti ajánlat:
1953-ban Budapesten született. 1976-ban a Budapesti Mûszaki Egyetemen szerzett építészmérnöki végzettséget.
Néhány jelentõsebb, a térségben megvalósított beruházás, melynek tervezésében részt vett: Inota orvosi rendelõ, Inota készenléti ltp. Szent Család templom, Várpalota Szeméttelep, Inota Alumínium kohó fõépület rekonstrukció és átalakítás, Pétfürdõ orvosi rendelõ.
1995-tõl a Szövetség Pétfürdõ Önállóságáért Szervezet, majd 1996-tól a Pétfürdõ leválását elõkészítõ bizottság tagja.
Pétfürdõ 1997. október 1-jei önálló településsé válás óta tölti be fõállásban a polgármesteri tisztséget.

Gaéria,turizmus,közigazgtaás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Pétfürdő község önkormányzata
Székhely: 8105 Pétfürdõ, Berhidai út 6.
Levelezési cím: 8105 Pétfürdõ, Berhidai út 6.
Telefon:
mobil: (06-88) 588-910
Weboldal: www.petfurdo.hu

Minden jog fenntartva 2024©