Úrkút község önkormányzata

Úrkút község önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása,oktatás

Céginformáció:
A település az 1700-as évek végén alakult ki. Az õslakosság a Bajorországból idetelepített németekbõl (svábok) állt, akik kezdetben fakitermeléssel foglalkoztak. Késõbb üvegfúvással majd bányászkodással foglalkoztak. A bányászkodás évtizedeken keresztül meghatározó volt a község életében. A helység nevét a szájhagyomány szerint a község határában lévõ kútról kapta. A vadban gazdag területen gyakran megfordultak a korabeli fõurak – sõt maga Mátyás király is – vadászat céljából. Vadászat közben és végén szomjukat abból a kútból oltották, így maradt fenn az urak kútja, majd ebbõl az Úrkút elnevezés.
A község kialakulásától egészen a II. világháború végéig a Zichy grófok fennhatósága alá tartozott. Az erdõgazdálkodás, a fakitermelés, a bányászat, a mezõgazdasági munka az õ területükön és közremûködésükkel folyt. A politikai hatások, változások drasztikusan nem érintették a község életét. Bár német ajkú település volt, nem történt kitelepítés. Akik elhagyták a községet, azok önként távoztak. A II. világháború után itt is állami kézbe került a gazdaság. Az 1990-es rendszerváltásig így is maradt. Azóta a gazdasági szervek kivétel nélkül magánkézben vannak. Az önkormányzati rendszer kialakítása döntõ mértékben nem befolyásolta a település helyzetét. Közigazgatásilag elõtte is önálló volt, és azóta is önálló.

Üzleti ajánlat:
Galéria, turizmus, közigazgatás, közterület fenntartás, könyvtár, önkormányzati feladatok ellátása

Cégnév: Úrkút község önkormányzata
Székhely: 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45.
Levelezési cím: 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45.
Telefon:
mobil: (06-88) 230-003
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©