Bagod község önkormányzata

Bagod község önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A település nevének elsõ említese 1247-bõl való Wythenyed néven. A XIII. században (1260 körül) épült a szentpáli falurész temploma. Kisebb méretû, késõromán stílusú, Szent Pál tiszteletére emelt körtemplom. A XIV. század elején két Bagodról tudni Alsó-Bagodról (vagy Egyházasbagod) és Felsõ-Bagodról, amelyek egymással rivarizáltak.

A törökök a településen adót szedtek. Az 1768-ban kelt urbárium szerint Alsó-Bagodban 20 hold szántó, 6 szekér rét van. Ekkor 6 földesúr él a faluban: Sennyeiné, Sümeghyné, Skublicsné, Forintosné és Thassy László árvái. A reformkorban Skublics Károly helyi középbirtokos felajánlotta 790 mûbõl álló (összesen 1954 kötet) magánkönyvtárát Zala vármegyének.

A II. világháború után Bagod tanácsi központ jellegû település. A községi közös tanácshoz tartozik Boncodfölde, Hagyárosbörönd és Zalaboldogfa. A téeszesítés következtében megindul az elvándorlás a faluból. A legtöbben Zalaegerszegen a ruha- illetve tejiparban találnak munkát. Majd kiépül a helybeli gépállomás a késõbbi Mezõgép, illetve Zalagép.

A rendszerváltás után a volt székhelyközségbõl és a társközségekbõl megalakultak az önálló önkormányzatok. A megalakulás után létrejött körjegyzõség rövid idõn belül megszûnt és így Bagodban 1992-tõl önálló polgármesteri hivatal mûködött. 2001-tõl a település ismét körjegyzõségi székhely, Hagyárosbörönd községgel egy körjegyzõséghez tartozik.

Üzleti ajánlat:
Galéria, turizmus, közigazgatás, közterület fenntartás, könyvtár, önkormányzati feladatok ellátása

Cégnév: Bagod község önkormányzata
Székhely: 8992 Bagod, Kossuth L. u. 13.
Levelezési cím: 8992 Bagod, Kossuth L. u. 13.
Telefon:
mobil: (06-92) 560-008
Weboldal: www.bagod.hu

Minden jog fenntartva 2024©