Gellénháza község önkormányzata

Gellénháza község önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közetrület fenntartás,könyvctár,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Gellénháza Zala megye legjellegzetesebb tájegységében, a megyeszékhelytõl mintegy 12 kilométerre, Göcsejben található. Neve 1490-ben szerepel elõször oklevélben, egy nemes család nevének említésekor. Az elnevezés elõtagja a latin Chilianus magyar személynévi megfelelõje.

A települést értékes, szép természeti környezet veszi körül, erdõsültsége mintegy 12 százalékos. 1950-es évek elejétõl - a kõolajtermelés megindulása után - jelentõs változás következett be a térség életében, munkahelyek teremtõdtek. Alábbhagyott a lakók elvándorlása, sõt tömegesen érkeztek a környezõ falvakból, távoli vidékekrõl is munkavállalók. Ezidõtájt épült az olajos lakótelep iskolával, óvodával, kultúrházzal, orvosi rendelõvel, gyógyszertárral, szennyvízcsatornával. Itt kaptak helyet az üzletek is. Folyamatosan az egész település villany, gáz és vezetékes vízellátásban részesült, mely ma már kiegészült kábeltelevíziós hálózattal. Jelenleg az olajtermelés csökkenése miatt megcsappantak a munkahelyek.

Ezért ma a lakosság csak 29 százaléka dolgozik helyben. Többen a környéken - fõként a megyeszékhelyen - helyezkedtek el. A munkanélküliség 4 százalékra nõtt. A kulturális élet központja a Bartók Béla Mûvelõdési Otthon. A helyi és a kistérségi kulturális bemutatókon kívül zeneiskolai oktatás, ifjúsági klub és számos helyi szervezet rendezvényeinek ad otthont.

Folyamatosan szép eredményeket érnek el az általános iskola mûvészeti csoportjai, a többszörös aranyminõsítéssel, Arany Páva díjjal kitüntetett, 1989-ben alakult Vajda József Népdalkör. Hagyományos a község augusztus 20-i búcsúja, szüreti felvonulás rendezése. Mûködik sportegyesület, nyugdíjas klub és nõklub (bõvebben a Közösség címszó alatt).


Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közetrület fenntartás,könyvctár,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Gellénháza község önkormányzata
Székhely: 8981 Gellénháza, Kossuth út 2.
Levelezési cím: 8981 Gellénháza, Kossuth út 2.
Telefon:
mobil:
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©