Söjtör község önkormányzata

Söjtör község önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Szent Jakab templom
Deák Ferenc szülõháza – Ebben az épületben született 1803. október 17-én Deák Ferenc. A kúriát 1785 környékén építtette apja.
Deák-kút
Festetics-kastély – A Festetics család 1820 körül klasszicista stílusban épült kastélya, ma általános iskolaként mûködik.

Üzleti ajánlat:
Hírek
Köszöntõ
Intézmények, szervezetek
Önkormányzat
Körjegyzõség
Általános Iskola
Napköziotthonos Óvoda
Egészségház
Plébánia Hivatal
Községi Könyvtár és Teleház
Posta Hivatal
Többcélú Kistérségi Társulás
Népdalkör EgyesületMûemlékek, látnivalók
A Deák ház Deák kút Szent Jakab Apostol Templom
Gene hegyi kápolna
Söjtör történelmeGaléria
Videók
Söjtöri tájképek
Szõlõhegy télen
Megyei Polgárõrnap
Kirándulás a Kis-Balatonhoz
Söjtör DFSE - Nagykutas NLSEErõmû
Fórum
Kapcsolat
A falu térképeKöszöntõ
Polgármesteri ajánlás

Ajánlom a kedves érdeklõdõk figyelmébe a Zala megye közepén elhelyezkedõ, több mint 1500 lelkes Söjtör község adottságait és lehetõségeit. A település jó elhelyezkedésû – Zalaegerszegtpl 25 km-re, Nagykanizsától 35 km-re fekszik. Fõ utcája csaknem 4 km hosszú; több, csendes környezetben található mellékutcája van. A településrendezési terv lehetõséget ad új utcák létesítésére, amelyek szintén a falu központjához közel, de forgalmas úttól távolabb, nyugodt környezetben helyezkednek el.



A település fölött magasodik a bükkös erdõvel körül ölelt nagy kiterjedésû – villanyárammal ellátott - szõlõhegy, ahova jó minõségû út vezet. A terület bortermelõ vidéknek minõsített, hegyközség mûködik. A bortermelésen kívül ideális pihenõhely.
A szomszédos Pusztaszentlászlótól kb. egy km választja el a falut. A két település közti terület jelenleg mezõgazdasági célra hasznosított; de rendezési tervünkben a község önkormányzata ipari parknak jelölte ki. A vállalkozás céljára felajánlott terület könnyen megközelíthetõ, közlekedés, szállítás szempontjából ideális terület.

Söjtör neve Deák Ferenc szülõhelyeként vált ismertté. A házat 2003-ban teljes felújításon esett át a körülötte lévõ szép parkkal együtt. A létesítmény ma is sok látogatót vonz. Körülötte részben önkormányzati tulajdonban lévõ területek vannak. Mûemléki, illetve turisztikai szempontból is elõnyös lenne az egykor a szülõházhoz tartozó cselédház újbóli felépítése.

Remélem, felkeltettem érdeklõdésüket Söjtör község iránt.
Szívesen várjuk a letelepedni vágyókat és a befektetõket!


Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Söjtör község önkormányzata
Székhely: 8897 Söjtör, Petõfi S. u. 2.
Levelezési cím: 8897 Söjtör, Petõfi S. u. 2.
Telefon:
mobil: (06-92) 569-008
Weboldal: www.sojtor.hu

Minden jog fenntartva 2024©