BudaCash Brókerház Zrt.

BudaCash Brókerház Zrt. brókerház, tőzsde, BUX

Céginformáció:
Buda-Cash Brókerház 1995 májusában alakult meg 50 millió Ft alaptőkével. A brókerház alapítása óta a Budapesti Értéktőzsde tagja.
1996 végére a társaság saját tőkéje 143 millió Ft-ra, mérlegfőösszege pedig több mint háromszorosára nőtt, miközben jelentős tekintélyt és elismertséget vívott ki magának a magyarországi pénz- és tőkepiacon.

1997. január 1-től a Buda-Cash Brókerház az értékpapírtörvény (1996. évi CXI. tv.) előírásainak megfelelően részvénytársasággá alakult, mellyel egy időben jegyzett tőkéjét 150 millió Ft-ra emelte. A társaság értékpapír-kereskedőként teljes körű befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére szerzett engedélyt, bár üzletpolitikájában már ekkor is elsődlegesen a részvénypiaci jelenlétre helyezte a hangsúlyt.

A társaság 1997 szeptembere óta tagja a Befektető Védelmi Alapnak (BEVA).

1997 őszén véget ért a Budapesti Értéktőzsde indexének (BUX) évek óta tartó folyamatos emelkedése: a hazai és nemzetközi piacon végigsöprő, Ázsiából induló válság hatására a BUX értéke mintegy 30%-kal csökkent.
A legújabb kori magyar tőkepiac első igazi próbatételének számító árfolyamzuhanás sok befektetőnek igen érzékeny veszteséget okozott, a Buda-Cash Brókerház azonban megfontolt befektetési politikájának köszönhetően megőrizte gazdasági stabilitását, és az 1997-es évet is pozitív eredménnyel zárta.

Az 1998-as esztendő újabb komoly próbatételt jelentett a magyar pénz- és tőkepiac valamennyi résztvevője számára. A tavaszi árzuhanást augusztusban az oroszországi válság hatására újabb jelentős árfolyamesés követte, ismét komoly veszteségeket okozva a piaci szereplőknek. Mint a legtöbb befektetési szolgáltató, a Buda-Cash Brókerház is a korábbiaknál nehezebb évet zárt, ám tőzsdei részvényforgalmát illetve az összforgalomból való részesedését a piac jelentős visszaesése ellenére is számottevően növelni tudta.
Ugyanezen időszakban a dinamikusan fejlődő társaság 150 millió Ft értékű beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy ügyfelei számára a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújthassa. A fejlesztés eredményeképpen létrejött nyolc fiókintézetből álló országos hálózat és kimagasló színvonalú számítógépes infrastruktúra az egész ország területén egyre tökéletesebben szolgálják az ügyfelek igényeit és pénzük biztonságát.
2000-ben, illetve 2001-ben is további, fontos változások zajlottak le a brókerház életében. Az ezredfordulón a magyarországi befektetési társaságok közül elsőként a Buda-Cash Brókerház szerezte meg az ISO 9002 minősítést, amely megnövelt biztonságot jelent az ügyfelek számára. Ezekben az években került sor újabb befektetési szolgáltatók ügyfélállományának átvételére is, így a Buda-Cash Brókerház a megváltozott tőzsdei helyzet ellenére továbbra is jelentős szerepet játszott a hazai befektetési szolgáltatók piacán.
A fiókhálózat a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 12 tagúra bővült. Így az ország nagy részén elérhetőek a brókerház szolgáltatásai.

Mindeközben a Társaság maximálisan igyekezett szakmai téren is bővíteni munkatársainak körét és nyújtott szolgáltatásait: a hazai részvénykereskedelem dominanciája mellett megalakult a nemzetközi- és a deviza üzletág, majd 2004-ben – felismerve a piacok nyújtotta lehetőséget, az infrastruktúra rendelkezésre állását, és a megjelenő ügyféligényt – az online kereskedés is felkerült a szolgáltatási palettára. Mára az online deviza kereskedés a társaság egyik legdinamikusabban bővülő területe.

12 év alatt a Buda-Cash Brókerház a magyar piac egyik vezető független befektetési szolgáltatójává vált, számos piaci akvizíció is segítette a növekedést, s ma a legnagyobb magánügyfélkörrel és a legnagyobb fiókhálózattal, valamint a legtöbb, 120, ügyfelekkel foglalkozó, jól képzett munkatársa van.

Így a vezetőség elérkezettnek látta az időt, hogy 3 éves stratégiai terv egyik legfontosabb alapjaként 2010-ig fiók- és partnerhálózattal lefedje Kelet-Közép-Európát. Pozsonyban nyílt meg az első régiós fiók 2008 februárjában, ahol, csakúgy, mint a soron következő országokban, InveStore néven kínálja szolgáltatásait.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: BudaCash Brókerház Zrt.
Székhely: 1118 Budapest, Ménesi út 22
Levelezési cím: 1118 Budapest, Ménesi út 22
Telefon:
mobil: (36 1) 235 1500
Weboldal: www.budacash.hu

Minden jog fenntartva 2024©