Szeráj Török Étterem

Szeráj Török Étterem

Céginformáció:
A török konyháról...

A török konyhamûvészet jól ismert Európában. A leggyakrabban használt alapanyagok: padlizsán, zöldpaprika, hagyma, lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és uborka.
A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szõlõ, az õszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom.
A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyõmagot, a pörkölt csicseriborsót.
A leginkább használt fûszerek a petrezselyem (melynek csak a levelét hasznosítják), a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfû.

A török konyhát jelentõsen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínûsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhamûvészet egyesítette a birodalom területén élõ népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az õsi, közép-ázsiai török hagyományok is.

Népszerû köret a rizs (pilav) és a bulgur (összetört, fõzött majd kiszárított búzakása). Az olívaolaj széles körûen elterjedt, leginkább Törökország nyugati területein, ahol bõven találhatóak olajfaligetek. Az olívabogyó (zöld, fekete, rózsaszín) kedvelt elõétel. A kenyér búzából, árpából és kukoricából készül. Jellegzetesen török kenyér a pide (pita) és a tandir ekmegi (tandir: szabadtéri, kerek tûzhely, melynek a belsõ oldalán sütik ki a kenyértésztát).

Üzleti ajánlat:
étterem,
vendéglátás,
szolgáltatás,
török étterem

Cégnév: Szeráj Török Étterem
Székhely: 1055 Budapest, Szent István körút 13.
Levelezési cím: 1055 Budapest, Szent István körút 13.
Telefon:
mobil: (1)311-6690,
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©