Metalservice Termelő,Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.

Metalservice Termelő,Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. Alumínium szalagok, lemezek, fóliák, rudak, csövek, profilok, trapéz-, cseppmintás-, expandált-, festett lemezek, réz, sárgaréz lemezek, szalgok, csövek, rudak, horganyzott acél lemeze...

Céginformáció:
Nyitottak vagyunk minden elképzelésre, megoldásra, szükségesnek tartjuk a folyamatos változást és reális jövõképet alakítunk ki. Mûködésünkben kulcsszerepet szánunk a humán erõforrásaink megtartásának, fejlesztésének.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a hazai igények kiszolgálása mellett a határmenti területek legjelentõsebb alumínium és színesfém félgyártmány kereskedõ vállalatává váljunk.

Célunk, hogy értékesítési hálózatunk bõvítésével, még több szolgáltatással, illetve termékválasztékunk bõvítésével vevõink még nagyobb elégedettségét vívjuk ki.
A MetALService Zrt. 1993-ban alakult szakmai tulajdonosok és befektetõk részvételével, akkor még egymillió forint törzstõkével induló kft.-ként, 1996-ban pedig már 500 millió forintos részvénytársaságként üzemelt. Az ezt követõ idõszakban évrõl évre milliárdos ugrásokat vitt véghez, viszonylag gyors növekedési pályát járt be – ötéves korában a társaságnak már 5 milliárd forintos árbevétele volt. Az intenzív fejlõdés a szakmai tudásnak és a piacismeretnek köszönhetõ. Mind a tulajdonosok, mind az alkalmazottak között a szakma jelentõs képviselõi dolgoztak a gazdasági és szakmai elõny megszerzéséért – mondta Róna Gábor, a MetALService Termelõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

A szakmai fejlõdésben nagy szerepet játszott a termékcsoportok, -típusok bõvítése. A cég hengerelt alumíniumtermékek gyártásával és forgalmazásával kezdte, késõbb alumíniumprofilokkal, horganyzott termékekkel, majd vörös- és sárgaréz termékekkel bõvítette palettáját. Ezzel a MetALService Zrt. színesfém félgyártmány forgalmazóvá is vált, olyannyira sikeresen, hogy az ágazatban 2005 végéig aluminiumvanalon már 40 százalékos piaci részesedést tudhatott magáénak a disztribútori piacon. A fém- és színesfém gyártmányok mellett a szintén az építõiparban használatos – Izraelbõl importált – polikarbonáttal bõvítette forgalmazott termékei körét, az üveghelyettesítõ egyre inkább elterjedt Magyarországon is.

A MetALService Rt. vállalatcsoportnak nem titkolt célja, hogy nemzetközi vonalon erõsítsen. Disztribútori tevékenysége elsõsorban a környezõ országokra terjed ki, fõként Romániára, ahol 2005-ben létrehoztak egy vegyesvállalatot, kifejezetten színesfém félgyártmány forgalmazására. Míg a MetALService a színesfémek terén felhalmozott tudásról és a szállítókról gondoskodott, a romániai fél öt nagyvárosban biztosított kiépített disztribúciós pozíciót az új vállalatnak. A közösen létrehozott cég a gyakorlatban ugyanolyan feltételekkel juthat hozzá az alapanyagokhoz, mint maga a MetALService. 2006 végére a cég teljes mértékben MetALService tulajdon lett. A vezérigazgató elmondása szerint jó csapatot alakítottak ki Romániában, olyan felsõfokú végzettségû pályakezdõkkel, akiket a társaság maga tanít be és biztosít számukra oktatást a színesfémek területén. Egyelõre 23 embernek adtak munkát, a piac viszont folyamatosan és gyorsan bõvül, a várt árbevétel ez évben már meghaladhatja az egymilliárd forintot. A közeljövõ tervei között szerepel egy komoly logisztikai központ létrehozása Szlovákiában – délkelet-ázsiai üzleti kapcsolatokkal.

A MetALService Zrt. nemcsak nemzetközi téren „hódít”, megkezdõdött a holdinggá szervezõdés is. 2003-ban többségi tulajdonrészt szerzett az alumíniumszerkezeteket gyártó Kecskeméti Alumínium Zrt.-ben. A szakmai befektetés iránya nem volt véletlen, a két társaság elõtte is üzleti kapcsolatban állt. Az akkor még kisipari módszereket alkalmazó, egymilliárd forintos árbevételû cég mûködését a MetALService Zrt. új pályára állította. Felhasználva saját alapanyag-ellátási lehetõségeit és forrásait, kialakított egy stabil, fejlõdõképes társaságot, melynek eredményeként a 2006-ban már közel 2,5 milliárd forintos árbevétellel rendelkezett, míg 2007 -re majd 3milliárd forintos forgalmat tervez.

A vállalatcsoport következõ jelentõs szerzeménye a 2006. január 1-jén megvásárolt MetaloGlobus Fémgyártmány Kft. volt. Ezzel az összeolvadással a magyarországi színesfém-disztribúciós piac 60 százalékát tudhatja magáénak a cégcsoport, a két vállalat viszont továbbra is különálló jogi személy maradt. A MetALService vállalatcsoport holding jellege a közös tulajdonosban és menedzsmentben, az átjárható, közös honlapban nyilvánul meg, az egyes cégek azonban megtartották önállóságukat – hangsúlyozta a vezérigazgató. 2006-ban a három cég mintegy 14 milliárd forintos forgalmat könyvelhet el, ami ez évben elérheti a 16 milliárd forintot is.

A MetALConstruct Zrt. a fejlesztéseknek és a beruházásoknak köszönhetõen ma már más jellegû, jó értelemben vett problémákkal küzd. A hirtelen fejlõdés miatt új telephelyrõl kell gondoskodni, pótolni az alapanyaghiányt és bevezetni a harmadik mûszakot – mondta Klementisz Lajos kereskedelmi igazgató. A társaság jelenleg stabilizációs idõszakot él át, a további fejlõdés feltételeinek megteremtésében a MetALService Zrt. százszázalékos partner. A tulajdonos cégcsoport a nyereség legnagyobb részét visszaforgatja a cégekbe, megfelelõ átcsoportosítással, oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Tavaly a MetALConstruct Zrt.-nél 50-60 millió forintnyi beruházást, fejlesztést hajtottak végre.

A MetALConstruct Zrt. elsõsorban hegesztett és szerelt alumínium szerkezeteket, alumíniumöntvényeket és húzott csöveket gyárt. A technológia mellett nagy gondot fordít az innovációra is, így ma már termékeinek 20-30 százaléka saját fejlesztés. A regionális beszállítói piacon arra törekszik, hogy stabil kapcsolatokat építsen ki a kisebb dél-alföldi cégekkel is. Alumíniumtermékei – az uniós környezetvédelmi direktíváknak megfelelõen – többutas, termékdíjmentes megoldásokat, eszközöket kínálnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez a jó út, egyre inkább erõsödik a gyártott eszközök iránti igény. A kecskeméti vállalat dolgozóinak száma ma már meghaladja a 200 fõt.

A MetALConstruct külföldön is bizonyított, jelentõs osztrák állami tendereket nyert meg, termékeivel jelen van Európa nagy hipermarketjeiben. A cég minden ágazatspecifikus igényt ki tud elégíteni – tette hozzá a kereskedelmi igazgató. Kecskemét földrajzi elhelyezkedésének köszönhetõen a társaság a jövõben még inkább versenyhelyzetbe kerülhet Európában a hamarosan kelet–nyugati irányban megépülõ M8-as, M4-es transznacionális utak segítségével – ez megfelel a cég azon szándékának, hogy új országok felé nyisson termékeivel.

Üzleti ajánlat:
A Metalservice Félgyártmány Kft. legjelentõsebb tevékenységi köre az alumínium félgyártmányok kis- és nagykereskedelmi értékesítése. Belkereskedelmi tevékenységünket a budapesti, székesfehérvári és a közelmúltban megnyílt mosonmagyaróvári áruházainkban, illetve számos viszonteladón keresztül folytatjuk.

Cégnév: Metalservice Termelő,Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.
Székhely: 1106 Bp. Keresztúri út 39-41.
Levelezési cím: 1106 Bp. Keresztúri út 39-41.

Minden jog fenntartva 2024©