MK. Invest Befektető és Vagyonkezelő Zrt.

MK. Invest Befektető és Vagyonkezelő Zrt. Hitelügyintézés

Céginformáció:
Az M.K. INVEST Befektetõ és Vagyonkezelõ Részvénytársaság 1999. október 25.-én alakult, a hitelintézetekrõl és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (Hpt.) elõírásainak megfelelõen. Alapító tagjai két magánszemély és a MONETÁRIS KÖZPONT Befektetõ és Vagyonkezelõ Részvénytársaság. Az M.K. Invest Befektetõ és Vagyonkezelõ Részvénytársaság fõ tevékenységei a faktoring és lízing szolgáltatás.

Az M.K. INVEST Rt. alapítója, a MONETÁRIS KÖZPONT Rt. 1995 óta foglalkozik lejárt pénzintézeti követelések megvásárlásával és érvényesítésével, így az M.K. INVEST Rt. rendelkezik az alapító sokéves eredményes mûködése során szerzett ezirányú tapasztalataival is.
Üzletkötés elõtt az M.K. INVEST Rt. részletesen megvizsgálja a tartozás kialakulásának körülményeit - kölcsönszerzõdés és egyéb megállapodások -, a követelést biztosító jogokat (pl. zálog- és jelzálogjogok), egyéb biztosítékokat (pl. kezesek), illetve a tartozás fedezetéül bevonható vagyontárgyakat.
A követelés vételárának alapja minden esetben az elõzetesen kalkulált megtérülési érték, melyet korrigál a szükséges jogi eljárások idõigénye, a várhatóan felmerülõ költségek nagysága, és a kapcsolódó kockázat mértéke. Az M.K. INVEST Rt. elsõdleges tevékenysége azonban a faktoring és a lízing tevékenység. Mind a kettõ szolgáltatást professzionális szintre kívánja emelni, amelyben az ügyfél igényeit és lehetõségeit rugalmasság mellett a legnagyobb szakértelemmel végzi.

Minden esetben megkíséreljük felmérni, hogy az igénybe venni kívánt finanszírozási formák ügyfeleink jövõbeli esélyeit mennyiben javítják - forgalomnövekedés, eredményjavulás, erõsödõ piaci helyzet, stb. - illetve mennyiben nyújtanak megoldást a fennálló problémákra - gyenge likviditás, rosszul mûködõ fizetési felszólítási és behajtási rend, stb.

Üzleti ajánlat:
A faktoring az áruszállításból és szolgáltatás nyújtásából származó rövid lejáratú követelések folyamatos megvásárlása és kezelése. A faktoring cég, vagyis az M.K. Invest Zrt. átveszi a követelések fizetõképes kockázatát és megelõlegezi a követelést. A faktoring banki biztosítékokkal nem fedezett számlakövetelések engedményezését jelenti. A szállító az Engedményezõ, a vevõ a Kötelezett, a Faktor pedig az Engedményes. A Faktor megvásárolja az áruszállításból vagy egy bizonyos szolgáltatás nyújtásából keletkezõ rövid lejáratú számlakövetelést és elõlegként általában 70-90 %-ot ki is fizet. Az összeg visszatartott 10-30 %-át nevezzük kockázati tartaléknak vagy más néven maradványértéknek, mely elszámolásra kerül a vevõ a Faktor felé teljesítését követõen.

Cégnév: MK. Invest Befektető és Vagyonkezelő Zrt.
Székhely: 7624 Pécs, Barbakán tér 5.
Levelezési cím: 7624 Pécs, Barbakán tér 5.
Weboldal: www.mkinvest.hu

Minden jog fenntartva 2024©