Philippe Étterem
Philippe Étterem
Céginformáció:
A belga Philippe - mint a nevéből is látszik - annak a nálunk újszerű és még elég ritka vendéglők egy példája, amikor az étterem a séf (vagy inkább a sztár-séf) tulajdona. Vagy ha nem, az étterem összességében akkor is róla szól. Azaz magáról a művészről, a személyiségéről, és persze az alkotásairól. A főztjéről. Mégpedig látványosan. Itt ugyanis minden a vendég szeme előtt zajlik, lássa: micsoda műgonddal készülnek a személyre szóló csodák.
Üzleti ajánlat:
VENDÉGSÉGET AJÁNDÉKBA
Eredeti ötlet
születésnapra, névnapra, évfordulóra, vagy csak egy fantasztikus gasztronómiai élmény átélésére
egy csodálatos vacsora ajándékozása.
Válassza ki az Önnek legmegfelelõbb verziót!
A verzió:
AJÁNDÉKJEGY
elõzetes asztalfoglalással bármikor felhasználható
B verzió:
BORVACSORA MEGHÍVÓ
havonta megrendezésre kerülõ
különleges, egész estét betöltõ gasztronómiai alkalom, ahol egy
kitûnõ pince mutatja be borait
a hozzá illõ hétfogásos ételsorral harmóniában
C verzió:
GOURMAND MENÜ BORKÍSÉRETTEL
hat fogásos ínyenc vacsora
minden ételhez a saját borát kínáljuk
***
Árainkat igény szerint személyre szabjuk.
Pontos ajánlatért, szolgáltatásainkkal kapcsolatos bõvebb információért, kérem forduljon hozzánk bizalommal!
PHILIPPE A SÉF AJÁNLATA
Gourmand Menü
9 800
Libamáj terrine fûszeresen, füge kompóttal
Királyrák és szentjakab kagyló illatos fûszerekkel
Sorbet mindig másképp
Perigordi omlós libacomb confit káposztákkal, rozmaring
mártás
Sajtok diós saláta ágyon
Nagy desszert válogatás házi finomságokból
Tradicionális Belga Menü
8 200
Ostende-i töltött paradicsom apró szürkerákokkal
Feketekagyló tál tejszínesen-fokhagymásan
Sorbet mindig másképp
Kiskakas fele aszalt szilvával,
szerzetesek sörében sülve
Ínyenc csokoládétál
Tengeri Menü
8 800
Lazac tatár marinált lazac-batyuban tejszínes kaviárral
Nagy homár ravioli, paradicsom confit és bazsalikom mártás
Sorbet
Tõkehal hátszín falusi vajon sütve egyszerûen, mousseline
mártás
Desszert trióban
&
Philippe meglepetés menüje kedvenc receptjeibõl, 7
fogásban elõadva
(csak asztalonkénti együttes rendelésre)
14 600
Menüinkhez 4 500 ft-ért borkíséretet kínálunk.
Hideg elõételek:
Libamáj terrine fûszeresen, füge kompóttal 3 300
Roger Vergé marhahús „nougat” 2 250
Bolondos saláta narancsosan, óriás királyrák-farokkal 2 400
Lazac tatár marinált lazac-batyuban tejszínes kaviárral 2 650
Levesek:
Minestrone homárból 2 150
Mai leves 900
Bársonyos vadhúsleves apró zöldségekkel, fûszeres
Palacsintacsíkokkal 1 600
Meleg elõételek:
Fél kiló fekete kagyló: natúr 2 700
fokhagymás tejszínnel 2 900
Pirított szentjakab kagyló endíviával, tejszínes mártás 3 500
Serpenyõs libamáj és brojúbríz duója pirított gombákkal,
könnyû mousseline mártás 3 250
Nagy homár ravioli, paradicsom confit és bazsalikom mártás 3 850
Fõételek :
Az ételeket a séf által gondosan megválasztott körettel tálaljuk.
Egészben sült fél kiskakas Waterzooi zöldség raguval 4 650
Perigordi omlós libacomb confit, karamelizált almával,
rozmaring mártás 4 400
Charolais bélszín konyakkal flambírozva,
tejszínes zöldbors mártás, házi burgonya krokett 6 200
Mustáros petrezselyembe forgatott bárányoldalas
fokhagymás rozmaringmártással 6 200
Borjú szûzérmék à la blanquette ancienne 4 800
Halak és tenger gyümölcsei :
Homár (60 dkg) két személyre tálalva 17 000
egy személyre tálalva 15 000
à l’armoricaine 17 000
„Valentine Thonart” - a zseniális belga séf nagymamája emlékére
kreált receptje:
homár és jérce illatos párosítása (két személyre) 18 400
Egy kiló fekete kagyló zománcfazékban,
házi hasábburgonyával és majonézzel tálalva:
- natúr 5 800
- fokhagymás tejszínnel 5 950
Ostende-i tõkehal filé
(a tejszínes mártásbangombák, fekete kagyló és garnélarák) 4 250
Serpenyõs lazachátszín káposztákkal és párolt almával,
könnyû mousseline szósz 3 900
Nyelvhalaz Északi tengerbõl egyszerûen molnárné módra,
a konyhában frissen filézve 6 400
Sajttál:
Válogatás francia sajtokból mogyoróolajos salátával 2 600
Desszertek:
Belga csokoládétorta, extrém csoki mousse, arabica öntet 1 450
Karamell flan apró almakockákkal 1 100
A vanília szerelmeseinek: vanília bavarois, fûszereskalács
és vanília fagylalt 1 300
Egzotikus gyümölcs sorbet ostyában, friss gyümölcsökkel 1 350
Kriek sodó forró, mézes Madeleine süteménnyel 1 500
Desszertválogatás nagy tálon 1 700
A desszertek, tészták és kenyerek konyhánkonkészülnek.
Áraink forintban vannak feltüntetve, és afelszolgálás díját nem tartalmazzák.
BORAINK
Fehér boraink:
Légli Ottó, Balatonboglár:
Banyászó Olaszriszling 2007 3 800
Landord 2006 barique chardonnay 2006 4 700
Jásdi Pince, Csopak:
Nagykúti Cahardonnay 2006 4 850
Lõcsedombi Szürkebarát 2006 5 100
Szermley Huba, Badascony:
Kéknyelû 2004 4 850
Figula Mihály, Balatonfüred:
Sauvignon blanc 2007 3 600
Etyeki Kúria, Etyek:
Királyleányka 2007 3 450
Nyakas Pince, Tök:
Irsai Olivér 2007 3 100
Szent Ilona Borház, Somló:
Taposó Kút 2006 4 250
Pannonhalmi Apátsági Pincészet:
Tricolis Cuvée 2007 3 100
Rajnai Rizling 2006 hordós 4 200
Lisicza Borház:
Sauvignon blanc 2007 3 650
Szõke Mátyás és Zoltán, Gyöngyös:
Muscat Ottonel 2007 félédes 3 800
St. Andrea, Eger:
Napbor 2007 4 250
Oremus. Tolcsva:
Mandulás 2006 4 100
Szepsy István, Mád:
Furmint 2006 5 850
Rosé boraink:
Dúzsi Tamás, Szekszárd:
Kékfrankos rosé 2007 3 100
Günzer Zoltán, Villány:
Rosé 2007 3 100
Vörös boraink:
Konyári Pince, Balatonlelle:
Loliense 2006 6 850
Etyeki Kúria, Etyek:
Pinot Noir 2006 7 200
Pannonhalmi Apátsági Pincészet:
Infusio 2006 6 800
Weninger Franz, Balf:
Cuvée Frettner 2005 6 600
Syrah 2005 9 800
Sopron Steiner Kékfrankos Sélection 2004 8 800
Dúzsi Tamás, Szekszárd:
Görögszó 2005 9 900
Heimann Családi Birtok, Szekszárd:
Kadarka 2007 4 600
Sebestyén Csaba, Szekszárd:
ICZE 2005 Cuvée 4 200
Indigó Zweigelt 2007 4 600
Takler Pince, Szekszárd:
Trio 2005 4 300
Syrah 2007 5 550
Bikavér Sélection 2006 5 600
Ebner Andreas:
Pinot noir 2006 5 100
3-as Hordó Cuvée 2006 5 300
Günzer Zoltán, Villány:
Merlot 2005 4 250
Gere Attila, Villány:
Cabernet Sauvignon Barrique 2006 5 850
Kopár 2006 16 650
Gál Tibor, Eger:
Pinot noir 2004 Sík-hegy dûlõ 7 800
St.Andrea, Eger:
Áldás 2006, Egri Bikavér 6 400
Gróf Buttler, Eger:
B cuvée 2005 7 850
Likõr borok:
Németh Attila Gábor, Gyöngyöstarján:
Diósi Sárgamuskotály 2006 5 250
Oremus, Tokaj:
3 Puttonyos Aszú 2000 6 800
5 Puttonyos Aszú 2000 11 600
Vayi Pince, Ungváry Krisztián:
Furmint 2007 félédes 3 800
Cuvée 2007 Késõi szüret 0,5 liter 5 250
Habzó borunk:
Andreas Ebner Borzongás 3 950
Minden jog fenntartva 2024©