Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület

Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület

Céginformáció:
Kérjük, támogassa Egyesületünket adója 1 százalékával!
Adószám: 19820064-1-07

Az egyesület története
A második világháború, a vérzivataros évek után, a fekete szivacslabda volt a játékszer, amivel találkozhatunk a most már szabadon játszó gyerekekkel. A kilőtt harci jármű kerekeiből készült az a labda, jobb híján ezzel is lehetett játszani, futballozni.
Az 1947-es esztendő is lassan múlóban van, amikor községünkben Pácser Imre, Nyevrikel Ferenc, Hodula István, Szarka József, Nyemcsek Pál, Plank Ferenc, Varsányi Pál és a többiek, már igazi futball labdával játszottak. A levente téren volt kialakítva a futballpálya, ahol a mérkőzéseket játszották. Ezek barátságos találkozók voltak, a közeli községek legjobbjaival mérték össze tudásukat.
1950-ben a Zirci Járási bajnokságba neveztek, de igazán 1951-től 1953-ig játszottak igazán szerepet. Természetesen a csapat ekkorra már kicserélődött, sok fiatal tehetség került az idősebbek helyére. Ekkor Révay Gyula volt a csapat mindenese, és nagy részt vállalt a csapat formálásában, és bajnoki szereplésében.
1953-ban Bakonycsernye veretlenül nyerte a Zirci Járási labdarúgó bajnokságot, olyan magabiztosan, hogy még pontot sem veszített. 1954-től már nem találkozunk bakonycsernyei futballistákkal bajnoki küzdelmekben, Veszprém megyében.

Üzleti ajánlat:
egészségmegővó szabadidő, szervezett sportolás, rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés

Cégnév: Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület
Székhely: 8056 Bakonycsernye Bercsényi 71
Levelezési cím: 8056 Bakonycsernye Petőfi 17/A
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.bbse.hu/

Minden jog fenntartva 2024©