Goa Cafe és Étterem

Goa Cafe és Étterem

Céginformáció:
Ezt a különleges atmoszférájú éttermet az indiai konyha kedvelőinek ajánljuk. Az étlap kínálata is a keleties ízekre és hatásokra épít, bár fellelhető benne egy jelentős olaszos szekció is, ami nem feltétlenül illik a hely szelleméhez, de annál inkább illik a magyar ízléshez.


Úgy hírlik, a pár évvel ezelőtti induláshoz képest a Goában jelentősen cserélődött a stáb a konyhában, ezért kíváncsian várjuk, miként teljesítenek az új séfek. Először is, már az itallapon is fellelhetőek a keleties ízek, hiszen a limonádét nagy gyömbérgerezdekkel szolgálják fel. Egy magamfajta gyömbérfanatikus számára ez maga a mennyország: esetleg ki is veszem a végén a szeletet és elrágcsálom csak úgy, magában. Előételnek tavaszi tekercset kérünk, ami egy gyakran félreértelmezett műfaj kis hazánk kínai büféiben és éttermeiben.

Számomra az igazi tekercsek egészen máshogy festenek: a legfontosabb jellemzőjük, hogy aprók, ujjnyi méretűek és finom ropogósra sütik őket. Emellett pedig gyömbért, póréhagymát, kevés káposztát és répát találunk benne. A hús teljesen opcionális. A Goában úgy készítik ezt az ételt, ahogyan kell, bár a csirkét nem éreztem teljesen a kisujjnyi falatokban. Talán elnyomta az ízét a jellegzetes édes chiliszósz, amit jobb távol-keleti boltokban is kaphatunk. Nem túl eredeti mártogatós, de azért nagyon finom. A leves megint iskolapéldája lehet a klasszikus, csirkés, thai tom kha gai levesnek. Volt benne bőven tépkedett kaffir lime-levél, citromfű, kókusztej és friss koriander. Az ízek remekül harmonizáltak a tányérban, mennyiségre pedig bőséges volt. Talán az erejével bántak picit csínján. Távol-keleti utunk tovább folytatjuk Indonézia irányába, mivel főételnek egy mie goreng tésztát kérünk. A mie goreng klasszikus tésztás fogás, amelyben sertésdarabkák és rákok bújnak meg a szójában és mogyoróolajban forgatott tojásos tésztahalom alatt. Itt is nagyon egyben vannak az ízek, minőségben messze felülmúlja a hasonló indonéz tésztafogásokat, amelyeket itthon megszokhattunk. Nincs ez másként a korianderes pesztóval kevert rizottóval sem, amely rendkívül puha és szaftos bélszíncsíkokkal érkezik.

A rizottó rizse fogkemény, tetején néhány szelet hajszálvékony parmezánszelet fekszik, a korianderes pesztó íze azonban nem átütő, talán picit sok a tejszín a fogásban, ami ebben az esetben eltakarta a markánsabb ízeket és egy kicsit nehézzé tette az ételt. Ennek ellenére az ízvilág és a tálalás is kifogástalan: két nagyobb darab radicchio levélre helyezték a rizshalmot – erősítve a furcsa, keleti-olaszos érzést, amit az étlapon is tapasztalhattunk. A Goa remek étterem, alapanyagok és technikák tekintetében is elsőrendű, a keleties ízek kedvelőinek pedig kötelező.

Üzleti ajánlat:
Nyitva: H-V: 12:00-24:00
Alapítás éve:
2003

Típus:

café, étterem Konyha nemzetisége, stílusa:

nemzetközi
Felszereltség:
légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas, TV, kivetítő, Wifi hotspot


Fizetés módja:
visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, american express


Akciók:
délben olcsóbb


Étterem szolgáltatásai:
diabetikus ételek, gyermekmenü, kutya, macska bevihető, nemdohányzó, vegetáriánus ételek


Parkolás:
utcán


Csoportfogadás max fő: 100

Különterem max fő: 40

3 fogás átlagára (Ft): 8000

Cégnév: Goa Cafe és Étterem
Székhely: 1061 Budapest, Andrássy út 8.
Levelezési cím: 1061 Budapest, Andrássy út 8.
Telefon:
mobil: +36 1 302 2570
Weboldal: www.goaworld.hu

Minden jog fenntartva 2024©