Törökbálint Polgármesteri Hivatala

Törökbálint Polgármesteri Hivatala

Céginformáció:
Polgármesteri Köszöntő! Városunk 13000 polgára joggal várja el Törökbálint vezetésétől, hogy őrizze meg és fejlessze tovább azt a hagyományt, amely településünket a budai hegyek közrefogta festői térségnek írja le. Valóban kellemes környezet, jó közlekedés, a főváros közelsége jellemzi Törökbálintot, amely 2007-ben kivívott városi rangjával mára komoly gazdasági potenciált tudhat magáénak.

Honlapunk bemutatja múltunkat, jelenünket és igyekszik arra is választ adni, hogy városunk jövője milyen kilátásokkal bíztat. Bemutatja civil szervezeteink életét, munkáját, betekintést enged intézményeink hétköznapjaiba és ünnepeibe egyaránt.

A 2009. március idusán indított új, dinamikus honlap számos, polgárainkat érintő, de az idelátogatóknak is fontos információt, szolgáltatást tartalmaz.

Kérem használják, éljenek vele!



Törökbálint, 2009. március 15.

Turai István
polgármester

Üzleti ajánlat:
Törökbálint Látnivalói! Kastély, majd Tüdőszanatórium
A jezsuita rend 1701-ben iktatott új tulajdonába, s rögtön építkezéshez és új lakosok telepítéséhez fogott. Ekkor építik kolostor-épületüket is. A rend feloszlatása-kor (1773) a kormány a birtokot a szerveződő tanulmányi alap javára foglalja le. Innen kerül 1777-ben Majláth József cs. és kir. kamarai tanácshoz Mária Terézia adománylevelével. Ő az elhanyagolt épületet egy második emelettel nagyobbítatja meg, s így, valamint az első emeletről nyíló erkély építésével és a talált cellaszerű beosztás megváltoztatásával lakályosabbá teszi. E kastélyt aztán a község változó birtokosai lakják, csinosítják..." - írja Wittinger Antal.

Az épület az 1920-as évek óta tüdőszanatórium.
Kálvária Római katolikus templom Xavéri Szent Ferenc kápolna Mária-kápolna Zimándy Ignác iskola Református templom Walla-kastély
Falumúzeum
Kegyeleti park Munkácsy Mihály Művelődési Ház



Cégnév: Törökbálint Polgármesteri Hivatala
Székhely: 2045 Törökbálint, Munkácsy M. 79.
Levelezési cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy M. 79.
Weboldal: www.torokbalint.hu

Minden jog fenntartva 2024©