Belga Étterem és Söröző
Belga Étterem és Söröző
Céginformáció:
Bemutatkozás: Debrecen második legidősebb, 400 éves, épülete ad otthont éttermünknek. Ebben a patinás házban közel 170 éve működik vendéglátó-ipari egység, a Belga Étterem és Söröző 2001. augusztus 24-e óta várja kedves vendégeit. Az épület műemlék jellegű, ezért az átalakításnál figyelembe kellett venni a város főépítészének a véleményezését is, amelynek következményeként a ház a mai napig őrzi elődeink sajátos építészeti világát.
A város képét, a sétálóutca hangulatát erősíti az étterem időszakos terasza, valamint a hűs árnyékot adó 100 éves platánfák gyűrűje.
Ez a vendéglátóhely egy igazi, autentikus századfordulós belga éttermek hangulatát hivatott visszaadni. A családias, meleg, barna színek (a tölgyfapadló, eredeti berendezési tárgyak, a patinás, antikolt, tojáshéj színű falak) mind erre utalnak. A nagyméretű bárpult a Belgian Beer Cafék lelke, mely márványborítású. A pult körül az egyedi, színes, cementlapos padlódíszítésen, a praktikus bárszékek szolgálják a sört szerető vendégek és a bárpultnál kiszolgálók közvetlen kapcsolatát.
A termeket tükörberakásos keményfa burkolat, keretezett csiszolt üveges térelválasztók, ólombetétes ajtók, ablakok, egyedi fogasok, kalaptartók teszik meghitté. Az ülőbútorok többféleségét igény szerinti préselt fa, többszínű bársonyborítás biztosítja. A különleges tervezésű, vastag fa asztalok márványberakással jól illeszkednek a hely miliőjéhez. A különleges hangulatot segítik a sárgás fényt adó csillárok, ólomüveg-betétes, rejtett bárvilágítók és az asztalok felett belógatott, állítható magasságú, régi lámpák. A falakon és a teremben Belgiumra emlékeztető, valamint a belga szokásokra utaló képek, ereklyék találhatók Az étteremben a hagyományos belga ételeken kívül a nemzetközi és a francia konyha különlegességeit kóstolhatják meg a vendégeink, és megízlelhetik a vallon és flamand sörfőző mesterek évszázados hagyományokon alapuló sörkészítési tudományával elkészített csapolt és üveges söröket.(Kriek, Framboise, Hoegaarden, Stella Artois, Leffe, Chimay, Orval, Duvel, Rochefort, Westmalle).
A franchise rendszerek jól tükrözik a különleges vendéglátóhelyek iránti elvárásokat, új színfoltjai a városoknak és kiemelkedõ forgalmukkal bizonyítják mind a Sörgyár mind pedig a tulajdonosok számára az ötlet sikerességét.
A különleges ízek, a sajátos elképzelések, a barátságos kiszolgálás és környezet adnak számunkra olyan pluszt, amely lehetővé tette, hogy 2004-ben a Debreceni Kereskedelmi és Iparkamara szakmai zsűrije Az Év Üzlete címet adományozta a Belga Étterem és Sörözőnek, a 2005-ös évben a vendégek szavazatai alapján Az Év Üzlete pályázat Közönségdíját nyertük el. Idén a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Védnöki Tábla Bizottsága döntése értelmében jogosulttá váltunk a Védnöki Táblás Ház cím használatára.
Üzleti ajánlat:
Konyhafőnök: Boros László Venesz-díjas mesterszakács
Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig 8.30-24.00, szombaton és vasárnap 10.00-24.00
Konyha jellege: Belga és francia ételkülönlegességek
Specialitások: Forró kövön készülő ételek, steakek, gyermekétlap, belga sörkülönlegességek
Csapolt sörök: Stella Artois, Hoegarden White, Leffe Blond, Leffe Dark, Belle-Vue Kriek
Étlap: magyar, angol, német, orosz, olasz
Ajánlat az étlapról: Rozmaringos báránybordák sajtos morzsában, sajtmártással, szalmazöldségekkel és vajas burgonyával, Rózsaborsos bélszínjava roston, egy pici keserű csokival, erdei gombás-vörösboros mártással, sült burgonyahordókkal és baconos rőzsével Borjúérmék párizsi kávéház módon sajtos burgonyakorongokkal és szalmazöldségekkel, Klasszikus rántott békacombok snidlinges mártással és vajas burgonyával, Fiatal borjú nemes része gombával, zöldségekkel és tejszínes metélttel, forró kövön
Férőhelyek száma: 80-100, különtermekkel 200 fő
Asztalfoglalás: 52/53-63-73
Árkategória: középmagas
Hitelkártya elfogadás: igen (AMEX-en kívül mindegyik)
Extrák: különtermek, pénteken és szombaton élő zene az emeleten működő Club Bohém-ban
Minden jog fenntartva 2024©