Főtáv Zrt.

Főtáv Zrt.

Céginformáció:
Budapest Főváros Önkormányzata - mint tulajdonos - a gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. törvény és az időlegesen állami tulajdonban lévő vagyon értékesítéséről, hasznosításáról és védelméről szóló 1992. évi LIV. törvény rendelkezései alapján 1994. június 1-jei hatállyal Budapesti Távhőszolgáltató Részvénytársaság (FŐTÁV Rt.) cégnéven, a Fővárosi Önkormányzat Fővárosi Távfűtő Művek általános jogutódjaként, határozatlan időtartamra 100%-ban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságot alapított. 17 Fővárosi kerületben 240 ezer lakást, 6 ezer egyéb ipari fogyasztót látunk el távfűtéssel, meleg vízzel, illetve hőenergiával
Távhőhálózatunkat 5 erőmű, 6 fűtőmű, 1 szemétégetőmű, 1 iparvállalat és 6 tömbkazán táplálja hővel
A távhő vezetékhálózata 500 km hosszú A társaság 28 milliárd 359 millió 900 ezer forintos alaptőkéjét (jegyzett tőke) 283 599 db 100 000,- Ft névértékű névre szóló részvény testesíti meg. A részvénytársaság ügyvezető szerve a Fővárosi Közgyűlés által megválasztott 9 tagból álló Igazgatóság. A társaság vezérigazgatója az Igazgatóság tagja. A részvénytársaságnál 9 tagból álló Felügyelő Bizottság működik, melynek kétharmadát a Fővárosi Közgyűlés, egyharmadát pedig a társaság munkavállalói maguk közül választották meg. Alaptevékenységünk és egyben elsődleges feladatunk a hőtermelés és a hőszolgáltatás, melynek keretében a saját fűtőműveinkben előállított, valamint közcélú erőművektől, illetve egyéb hőtermelőktől vásárolt hőenergiát juttatjuk el fogyasztóinkhoz.
Szolgáltatási tevékenységünket 3 régiós szervezeti keretben végezzük.
Észak-budapesti régió, Kelet-budapesti régió, Dél-budapesti régió

Üzleti ajánlat:
A távhőszolgáltatás
Egyedi- és központi fűtés, távhőszolgáltatás
központi fűtésű rendszer:
Többemeletes, soklakásos épületek esetén mind az épület, mind pedig a fűtési- és melegvíz-ellátó berendezések megépítésénél és üzemeltetésénél jelentős költség-csökkentés érhető el, ha a fűtést és a melegvíz-ellátást nem lakásonként külön-külön működő berendezések, hanem központi fűtésű rendszer biztosítja.
távhőszolgáltatás:
Több épület, háztömbök és nagy lakótelepek hőellátása.
Hőtermelés - hulladékhő hasznosítás:







A "hulladékhő" felhasználása összességében olcsóbbá teszi mind a villamos energia előállítását, mind pedig a távhőszolgáltatást.
Ez egyben környezetkímélő megoldás is, mert a lakókörnyezetben nem keletkezik égéstermék, továbbá kevesebb tüzelőanyagot kell elégetni, mintha a szükséges hő- és villamos energiát külön-külön állítanák elő, ezáltal csökken a Föld légkörét terhelő széndioxid-kibocsátás.
A távhő tehát korántsem a múlt, inkább az átgondolt fejlesztések eredményeként elérhető jövő, biztonságos, tiszta és egy-egy város energetikai szempontjait messzemenően kiszolgáló fűtési mód. A távhőszolgáltatás nem csak környezetvédelmi szempontból tekinthető nemzeti értéknek. A kiépített és üzemeltetett távhőhálózatok a nemzeti vagyon részét jelentik, mintegy kétmillió ember számára biztosítják a kényelmes lakhatás, a biztonságos fűtés és melegvíz-szolgáltatás feltételeit.

Cégnév: Főtáv Zrt.
Székhely: 1116 Budapest, Kalotaszeg u. 31.
Levelezési cím: 1116 Budapest, Kalotaszeg u. 31.
Telefon:
mobil: 4 636 046
Weboldal: www.fotav.hu

Minden jog fenntartva 2024©