HAJDÚSZOBOSZLÓ LORENA VENDÉGHÁZ
HAJDÚSZOBOSZLÓ LORENA VENDÉGHÁZ
Céginformáció:
Hajdúszoboszló az Alföld északkeleti részén található,
Budapesttől 200 kilométerre keleti irányban,
Debrecentől 20 kilométernyire délnyugaton.
Határában három tájegység érintkezik egymással: észak-északkeletről a Hajdúhát, észak-északnyugatról a Hortobágy és délről a Nagy-Sárrét,
illetve a Berettyó vidéke.
Ez az a táj, \"ahol az ég a földdel összeér\", nem egyhangú síkság a vadregényes hegyekhez szokott utazónak sem, hisz itt-ott élénkítik a Tisza elhagyott medrei a nádasokkal, vadmadarak ezreivel, erdős ligetekkel.
A határ a híres puszta, a \"dicső rónaság\". Hortobágy felé kissé lejt,
a tengerszint feletti magassága alig 100-110 méter.
Még \"folyója\" is van Szoboszlónak, a rajta átkanyargó Kösely, ami Hőgyes Endre (1847-1906), az innen származó híres orvostudós szerint olyan jellegzetessége a településnek, mint fővárosunknak a Duna. A Keleti-főcsatorna észak-déli irányban 12-14 km-es szakaszon hömpölyög a város határán. Ez nemcsak az öntözést szolgálja, hanem remek pihenőhelye a természetes környezetben
úszni, csónakázni, horgászni, kertészkedni vágyó
környékbeli lakóknak és vendégeiknek.
Kincse a vidéknek a jó mezőgazdasági területeken, a gázmezőkön és a gyógyvízen kívül a bőséges napfény. Éves átlagban a napfényes órák száma eléri, olykor meg is haladja a kétezer órát. Hajdúszoboszló tehát Magyarország egyik legnaposabb tájegysége! Az uralkodó szélirány északnyugati. A fürdő és parkosított környékének mikroklímája pedig gyorsítja a gyógyulást levegőjének jódos, sós páratartalmával.
Az ideutazónak mindig nagy esélye van arra, hogy jó időt fogjon ki.
Hiszen 30-40 csupán a téli napok száma 0 °C átlaghőmérséklettel,
és 80-85 a nyári napok száma, amikor a hőmérséklet átlaga 25 °C.
Üzleti ajánlat:
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK
LORENA
VENDÉGHÁZ ÉS ÉTELBÁRBAN!!
MINDEN ÉVSZAKBAN VÁRJUK VENDÉGEINKET
Pizzaspecialitásaink: ( 32 cm )
1. Margharita (paradicsom, sajt) 850.-
Margharita ( rosii, cascaval)
Margharita ( tomaten, kase)
2. Sajtkoktél
(trappista, füstölt sajt, mozzarella) 950.-
Koktail cu cascaval
Kase-Coctail
3. Sonkás
( sonka, sajt) 950.-
Cu Sunca (sunca, cascaval)
Mit Schinken ( schinken, kase)
4. Sonkás- gombás
( sonka, gomba, sajt) 1.050.-
Cu sunca si ciuperci
(sunca, ciuperci, cascaval)
Mit schinken und pilzen
(schinken, pilzen, kase)
5. Hawaii
(sonka, ananász, sajt) 1.100.-
Hawaii ( sunca, ananas, cascaval)
Hawaii (schinken, ananas, kase)
6. Salami(paradicsom, szalámi, hagyma, sajt) 1.100.-
Salam ( rosii, salam, ceapá, cascaval)
Salami (tomaten, salami, zwiebel, kase)
7. Mexikói (vegetáriánus) 1.150.-
( gomba, kukorica, borsó, paradicsom, paprika, hagyma,sajt)
Mexican – Vegetarian
(ciuperci,porumb, mazáre rosii, ardei, ceapá, cascaval)
Mexicaner – Vegetarianisch
(pilzen, tomaten, paprika, zwiebel, kase)
8. Holstein 1.350.-
( paradicsomos alap, füstölt tarja, tükörtojás, sajt)
Holstein
(sos de tomate, muschi afumat, ou, cascaval)
Holstein
(tomatensoße, schweinkamm, eier, kase)
9. Magyaros 1.350.-
( kolbász, szalámi, paradicsom, paprika, hagyma, sajt)
Maghiar (cárnati, salam,rosii,ardei, ceapá, cascaval)
Ungarisches (wurst, salami, tomaten, zwiebel, kase)
10. Chili 1.450.-
(chili, bab, kukorica, borsó, szalámi, paradicsom, sajt)
Chil i(ardei chili,porumb, mazáre, fasole, salam, rosii, cascaval)
Chili (chili, bohnen, salami, tomaten, kase)
11. Bolongnese 1.450.-
( paradicsomos alap, darált hús, paradicsom, lilahagyma, sajt)
Bolongneses
(sos de tomate, carne tocatá, rosii, ceapá rosie, cascaval)
Bolongnese
(tomaten soße, hackfleisch, tomaten, zwiebel, kase)
12. Tonhalas 1.550.-
( paradicsomos alap, tonhal, citrom, sajt)
Cu peste Ton (sos de rosii, peste ton, lámiie, cascaval)
Mit Tonfisch (tomaten soße, tonfisch,zitrone, kase)
13. Lorena kedvence 1.550.-
(paradicsomos alap, tonhal, hagyma, sajt)
A la „Lorena” (sos de rosii, peste ton, ceapá, cascaval)
Nach „Lorena” art (tomaten soße, tonfisch, zwiebel, kase)
14. Gino 1.550.-
(tejfölös alap, bacon, juhtúró, olivabogyó, sajt)
Gino (smántáná, bacon, brinzá de oaie, másline, cascaval)
Gino (saure sahne, bacon, schafkase, oliven, kase)
15. Artúró kedven 1.800.-
(paradicsomos alap, kagyló, polip, rák, tintahal,citrom,
póréhagyma, sajt)
A la „ Arturo” (sos de rosii, fructe de mare, ceapá verde, cascaval)
Nach „Arturo” Art (tomatensoße, meeres-früchte, zwiebel, kase)
Minden jog fenntartva 2024©