Rab Ráby Étterem

Rab Ráby Étterem

Céginformáció:
Bemutatkozás:
Az étterem, a Jókai Mór: Rab Ráby című regényének főszereplőjéről kapta nevét.
A Rab Ráby éttermet Németh János és családja alapította 1982-ben.

Az étterembe betérő vendéget meglepő látvány fogadja, régmúlt idők tárgyai lógnak a falon, mint egy néprajzi tárlaton. Belépéskor rögtön egy középkori lovag páncélzatával lehet találkozni. A falra erősített tárgyak, mind korban, mind témában széles intervallumot fognak át.
A nagyteremből nyílik a harangterem. Üvegoldala a kerthelységgel közvetlenül határos, és nyáron az üveg nyílászárók el húzásával közvetlen kapcsolat alakul ki a kerthelyiséggel. A harangteremben 12 különböző méretű, hangú és formájú harang függ, amelyek Szentendrei templomokat jelképezik, valamint a vallási sokszínűséget. A vurliczer, a gramafon, a működőképes fonográf, az eufónion, 1838-ban készített szőlőprés, XX. Század elejéről való fényképezőgép is a régmúlt tárgyaka hozzánk a jelenbe., Osztrák-magyar monarchiából búvársisak mindig nagy érdeklődést vált ki a vendégekből.
Különböző fogadások és rendezvények lebonyolításához a „lovagterem” a legjobb választás. Ide közvetlenül az utcáról lehet érkezni, vagy az étterem pincéjén keresztül, ahol megtekinthető a borkészletek egy része és Rab Ráby szobormása az ott vigyázó őrrel. A lovagteremben elsősorban, mint a neve is mutatja, a középkor harci felszerelései találhatóak meg. A lovagi páncélzaton kívül lándzsák, kardok, és pajzsok fedezhetőek fel dekorációként.
Nyáron a kerthelyiség a szabadban étkezők részére nyújt nagy örömet. A kedves vendég ülve is leolvashatja a templomtorony órájáról a pontos időt.

Amikor az étterem belső homlokzatára tévednek az érdeklődő szemek, találgatás kezdődik, hogy az ott kifüggesztett eszközöket, vajon mire is használták.

Üzleti ajánlat:
Nyitva: 12-23
Rab Ráby Kereskedelmi Kft. Tel: 06-26-313-294

Étlapon található:
001 Kaviáros hideg libamájszeletek citromkarikával
002 Hortobágyi húsos palacsinta batyu
003 Camamber sajt rántva
004 Izbégi gombafejek rántva, tartármártással
007 Rózsaszín lazacszeletek hagymakarikával, vajjal
104 Húsleves májgaluskával csészében
105 Hideg tejszínes gyümölcsleves csészében
107 Francia hagymaleves, sajttal
108 Tárkonyos vadragúleves
109 Tejszínes gombaleves galuskával

Cégnév: Rab Ráby Étterem
Székhely: 2000 Szentendre, Kucsera Ferenc utca 1/a.
Levelezési cím: 2000 Szentendre, Kucsera Ferenc utca 1/a.
Telefon: 20.9.809.274
mobil: 26 310819

Minden jog fenntartva 2024©