MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

Céginformáció:
Tisztelt Partnerünk!

A magyar gazdaság az uniós csatlakozás óta folyamatosan új, eddig nem ismert kihívásokkal találja szemben magát. Ezek közül talán a legnagyobb, hogy miként lehet csökkenteni a vezető tagállamok és hazánk fejlettsége, versenyképessége közötti különbséget. Az út természetesen a gazdaság alapegységein, a vállalkozásokon keresztül vezet, az egyéni vállalkozásoktól kezdve a családi és kisvállalkozásokon át egészen a nagyvállalatokig. A gazdaságpolitikát irányító szereplők felelőssége az, hogy a gazdaság résztvevői számára olyan körülményeket biztosítsanak, amelyek elősegítik a bennük rejlő potenciák érvényre jutását a hatékony, sikeres és eredményes működés képében. Az elmúlt 15 év újra megmutatta azt is, hogy a siker és eredmény a gazdaságban elképzelhetetlen megfelelő mennyiségű és jól fókuszált pénzforrás nélkül. A pénzforrások egyszerű, könnyű elérhetősége ily módon az egyik legfontosabb gazdálkodási körülmény. Számomra - mint aki eddigi pályámat a bankok és befektetések közvetlen közelében jártam be - nagy megelégedéssel szolgál, hogy 2007-től az Unió Strukturális Alapjaiból lehetőség nyílik visszatérítendő támogatások nyújtására is. A pénzügyi eszközök hatékonyabban képesek a vállalkozások fejlődését szolgálni, mint az egyszerű, vissza nem térítendő támogatások. Teszik ezt azért, mert a hitelek, a kezesség és a tőkebefektetések magukban hordoznak egy a sikerhez elengedhetetlen tulajdonságot is: a motivációt.

Céljaink elérése érdekében széleskörű partnerséget hirdetünk: együttműködésre hívjuk a pénzügyi közvetítőket, hogy mindenki, aki élni kíván az Új Magyarország Fejlesztési Terv kínálta lehetőségekkel, hozzájuthasson a számára oly fontos forrásokhoz. Külön öröm számomra, hogy részese lehetek ennek a hazánkban teljesen új kezdeményezésnek. Hiszem, hogy tehetséges, szakértő kollégáimmal meg tudunk felelni a kihívásnak és a program segítségével az elkövetkező évek során vállalkozások ezreit sikerül elindítanunk vagy továbblendítenünk eredményes pályájukon.

Benke Ákos
vezérigazgató

Üzleti ajánlat:
Tevékenységünk
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 2007. második felében alakult, azzal a céllal, hogy a 2007-2013 költségvetési periódusban a magyarországi kis- és középvállalati szektor finanszírozási lehetőségeit bővítő pénzügyi programokat alakítson ki és működtessen. A pénzügyi programok forrásainak zömét az Európai Unió biztosítja.

A Társaság pénzügyi vállalkozásként működik, amelynek hatósági felügyeletét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete látja el, feladatait és kötelezettségeit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség határozza meg. A Társaságot a Magyar Fejlesztési Bank Zrt, 2 milliárd Ft-os saját tőké biztosításával alapította.

Az MV Zrt. fő tevékenysége kezességvállalás, egyéb tevékenységként támogatásközvetítést végez. A 2007-2013-as költségvetési periódus első két évében a Társaság a következő visszatérítendő pénzügyi programokat hirdette meg:

Új Magyarország Mikrohitel
Új Magyarország Hitelgarancia
Új Magyarország Kockázati tőke
Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitel (MFB-vel közös program)
Új Magyarország Forgóeszköz Hitel (MFB-vel közös program)
A programok nyílt pályázati felhívással kerülnek meghirdetésre, amely alapján kiválasztásra kerülnek azok a pénzügyi közvetítők, amelyek segítségével a program forrásai eljutnak majd a végső kedvezményezett kis- és középvállalatokhoz. A programok alap-szerűen működnek, a visszatérített pénzügyi eszközök ismételten felhasználhatók a programok futamideje alatt.
További Információ:www.mvzrt.hu

Cégnév: MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Székhely: 1065 Budapest, Nagymező u. 46-48.
Levelezési cím: 1065 Budapest, Nagymező u. 46-48.
Telefon:
mobil: +36-1/354-3000
Weboldal: www.mvzrt.hu

Minden jog fenntartva 2024©