Nagybivalyos Tórendszer

Nagybivalyos Tórendszer

Céginformáció:
Bemutatkozás
Nagybivalyos Tórendszer

Nevét a régi időkben a területén legelésző bivalyokról kapta. Keletkezése a várpalotai szénbányászat időszakára tehető, a szénbányászat során a tárnákból folyamatosan szivattyúzott víz feltöltötte a bivalylegelőt. A bányászat megszunését követően a tárnák vízzel feltöltődtek, számos helyen beszakadtak. Így alakult ki a 0,5-13 m közötti változatos vízmélység, természetes akadókkal. A későbbiekben épített akadók a rablóhalak kedvenc tanyái lettek. A vízfelületen épített stégek, bérelhető csónakok a változatos horgászmódszerek alkalmazását célozzák meg.
Megközelítés:

A 8-as főútról Várpalota belterületén Ősi község felé kanyarodva, a vasúti síneken átkelve műúton 2 km, majd a bányaépületnél balra.
Szolgáltatások:
Zárt kemping, melegvizes zuhanyozó, tiszta, rendes illemhelyek. Csónak, nyíltvízi stég és lakókocsi bérlés, horgászcikkek. A Nagybivalyos Horgásztó jól körbejárható.
Megtartható halmennyiség:

2+1 nemes hal és 5 kiló egyéb, keszegből max. 1 kiló. Ifjúsági engedéllyel 1 nemes hal és 3 kiló egyéb, keszegből max. 1 kiló. A vendéghorgászok kisgyermekeinek ingyenes horgászat. Az 5 kilónál nehezebb halakat és a compót kéretik felszólítás nélkül visszaengedni.
Árak:

Napijegy Felnőtt 12 órás 2900 Ft, 24 órás 3900 Ft ifjúsági 1500 Ft, Bojlis felnőtt sátorjeggyel 5000 Ft, több napos jegyek kedvezménnyel. Csónak bérlet 1000 Ft/nap. Lakókocsi és faház bérlet 2000 Ft/nap/fő. Sátorhely a kempingben 1500 Ft/nap/sátor.
Extra:

A tóhoz tartozó földterületen horgásznyaralókat (impregnált apartman faház) értékesítenek, biztosított horgászhellyel. Méretek: 28, 39 és 50 m2.

5 kg-nál nagyobb halat és mérettől fügettlenül minden compót és aranykárászt kéretik kiméletesen vissza engedni.
Horgászat:

Az év minden napján éjjel – nappal lehetséges horgászni, az év többi napján napkeltétől napnyugtáig, valamint hétvégeken éjszaka is. Horgászni lehet úszós és fenekező botokkal partról, valamint csónakból, továbbá a nyílt vízre épített stégekről.

Foghatók:

Ponty, amur, csuka, süllő, compó, kárász, aranykárász, keszegfélék. Kiaknázatlan ragadozóhal állomány

Üzleti ajánlat:
Nagybivalyos Horgászcentrum megközelítése:
M7-en Székesfehérvárig, majd onnan a 8-as főútról - Várpalota belterületén Ősi irányába kell letérni - Várpalota határától kb. 2 kilóméterre a bányász házaknál útbaigazító tábla szerint balra - a műúttól mintegy 600 m-re helyezkedik el a halőrház. GPS pozíció: N: 47,18030 fok E: 18,15908 fok.

Cégnév: Nagybivalyos Tórendszer
Székhely: 2030. Érd. Vető.u.21
Levelezési cím: 2030. Érd. Vető.u.21
Telefon: 30-952-94-80
mobil: 30-952-94-80

Minden jog fenntartva 2024©