Berekfürdő Város Önkormányzata

Berekfürdő Város Önkormányzata Helyi média,galéria,könyvtár,fórum,turizmus,közterület fenntartás.

Céginformáció:
Berekfürdõ létét nem övezik évszázados múltra visszatekintõ történetek, az 1920-as években ezen a területen mindössze 5 tanya állt 35 lakossal.
A Karcag - Kunmadaras közötti területen, a Tatárülés nevezetû vasúti megállótól mindössze egy õsszel-tavasszal járhatatlan földút vezetett a pusztába. A változások viszont hihetetlen gyorsasággal követték egymást. A geológusok figyelme az 1920-as években az Alföld felé irányult, mivel úgy vélték, hogy itt gazdag szénhidrogén bázis található.
1925-ben Pávai Vajna Ferenc fõgeológus vezetésével kutatásokat kezdtek. A fúrás kezdeti nehézségei után Schmidt Eligius Róbert mûszaki vezetõ által irányított munkálatok 1928. január 24-én sikerrel jártak.

A kitörés magassága a kezdeti 40 méterrõl 70, majd a 100 métert is elérte.
A gyors intézkedéseknek köszönhetõen februárban már el is végeztették a vegyelemzést, mely szerint a víz tartalmaz kalciumot, magnéziumot, ként, jódot és brómot, tehát a termálvíz sok ásványi anyagot hordoz.
A közel két holdas tóra az elsõ ideiglenes strandfürdõt Mándoki Imre hozta létre és õ is üzemeltette. 1928 májusában fából medence-féleséget építtetett, melyet mindenki csak \"fakosár\"-nak nevezett. Lépcsõzetesen mélyülõ része 60-150 cm között mozgott.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Berekfürdő Város Önkormányzata
Székhely: 5309 Berekfürdő,Berek tér.15
Levelezési cím: 5309 Berekfürdő,Berek tér.15
Telefon:
mobil: 06 59 519 002
Weboldal: www.berekfurdo.hu
Email:

Minden jog fenntartva 2024©