Attala Polgármesteri Hivatal

Attala Polgármesteri Hivatal galéria,turizmus,attala

Céginformáció:
Attala Tolna megyében, Dombóvártól 6 km- nyugatra, Tolna és Somogy megye határán található. A település két kistáj - Észak-Zselic és Dél-Külső-Somogy - találkozásánál fekszik. A két kis tájat a Kapos választja el egymástól, mely a község déli határán folyik.Lakósainak száma 892 fő (2001-es)népszámlálási adat alapján.
Álló, csücskös talpú pajzs, mely kék színű hullámos pólya által van kettévágva (ez a Kapos folyót jelképezi). Felső, vörös mezejében kereszt alakban elhelyezett hét darab aranyszínű búzakalász szerepel (a szimbólum a helység tradicionálisan jelentős mezőgazdaságát jelképezi). Alsó, zöld mezejében lebegő, aranyszínű, kéttornyú vár egy darab fekete keresztablakkal és egy darab kapuval. A két torony felett egy-egy aranyszínű csillag található, közöttük pedig egy darab ezüstszínű liliom található.A liliom a település vallásoságát jelképezi.


A település története a római időkig nyúlik vissza, amikor is már megerősített táborhely lehetett. Erre utalnak a község határában talált római téglák, illetve épületmaradványok. A monda szerint vár is állt itt, melynek úrnője a római hölgy: Atala volt.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Attala Polgármesteri Hivatal
Székhely: 7121 Attala Kossuth L.utca 15.
Levelezési cím: 7121 Attala Kossuth L.utca 15.
Telefon:
mobil: +3674 565 507
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©