Lovasoktatás Karácsond

Lovasoktatás Karácsond

Céginformáció:
Díjugratás
A díjugratás a lovassportok egyik ága, mely a ló egyik természetes mozgáselemére, az ugrásra épül. Díjugrató versenyeket rendeznek a kezdő szinttől egészen az olimpiai szintig. A díjugratás - a sportág magyar elnevezése - a versenyzés jellegére utal, ahol a ló és a lovas összhangját, és ugróstílusát díjazzák. Alapvető célja a ló ugrókészségének, kezelhetőségének, irányításának a fejlesztése, különböző módszerekkel, különböző magasságokon. A díjugratás - mint minden más lovassport - alapja a díjlovaglás, idomítatlan lóval nem lehet ugratni.

Lovasíjászat
Céljaink közé tartozik lovas hagyományaink felelevenítése, életben tartása, a lovasíjászat, mint sportág gyakorlása. Ehhez szabványos lovasíjász-pálya áll iskolánk rendelkezésére.

Szolgáltatásaink közé tartozik még:-Íjászat, -Prevenciós tartásjavítás lóháton,-Lovastorna, -Lovastáborok, -Lovastúrák, -Rendezvényszervezés, -Lovas vendégház, -Bértartás, -Lóképzés, -Lóértékesítés, -Szaktanácsadás,
A foglalkozásokat a Semmelweis Egyetem Testnevelés- és Sporttudományi Karán végzett lovaskultúra oktatók vezetik.

Ha Ön is szeretne egy csodálatos és felejthetetlen élményt magának és családjának feltétlen látogasson el hozzánk a Karácsondi Lovasiskolába.
Elérhetőségünk: Fehér Andrea Tel:+36-70-292-3095
Email címünk:andreaf@freemail.hu

Üzleti ajánlat:
Ha ellátogat hozzánk, és még soha nem ült lovon, futószáron vagy vezetett lovon kezdjük az Ön oktatását. Az első órák voltizs-heveder segítségével történnek, hogy a lovas biztonságban megtalálhassa egyenúlyát, megérezhesse a ló mozgását és megtanuljon vele együtt mozogni. Ez alatt az idő alatt a lovasnak lehetősége nyílik mindhárom jármódban (lépés, ügetés, vágta) elsajátítani a helyes ülést és egyensúlyi állapotot. Lovardánkban már 4 éves kortól el lehet kezdeni a lovaglást. A futószáras oktatás időtartama 30 perc, gyermekeknél kortól és fizikai állapottól függően 15-30 perc. Ez az időtartam ideális gyerekek részére, hiszen a lovaglás koncentrációt és figyelmet igényel, amit ebben a korban igen nagy feladat hosszabb ideig fenntartani. Mikor a lovas stabilan, egyensúlyban, elengedetten ül a voltizs-hevederben és megismerkedik a segítségekkel (kivétel szársegítség), léphet tovább a nyeregben való munkához, ahol elsajátíthatja a nyeregben való helyes ülést és tartást (iskola ülés) és a különböző jár módok lovaglását, valamint a megismert segítségek (csizma, testsúly és szársegítség) alkalmazását. Ha a lovas mindhárom alapjármódban egyensúlyban ül, helyesen alkalmazza a segítségeket, léphet tovább az osztályban történő lovaglásra.
Osztály lovaglás
Az osztály a futószárat követő szint, ahol a lovas már egyedül lovagol, más lovasokkal együtt. Az osztály már 1 órás időtartamú foglalkozást jelent, ahol több lovassal foglalkozik egyszerre az oktató. Osztályba kerülhetnek azok a lovasok, akik futószáron már biztonsággal tudják alkalmazni a lovaglási technikákat, s képesek önállóan dolgozni a lóval.

Terep lovaglás
Amikor már teljes biztonsággal ülik meg a lovat a lovasok, és uralni is tudják lovukat, jöhet az, amiért is elkezdtek lovagolni tanulni: a tereplovaglás. Különböző hosszúságú, és nehézségű terepútvonalaink valamelyikén megtapasztalhatja a lovas, milyen természetközeli is a lovaglás.

Díjlovaglás
Lovasiskolánkban lehetősége van a lovasoknak megismerkedni az idomító lovaglás alapjaival. A díjlovaglás egyrészt a lovassportok egyik ága, másrészt a ló kiképzésének eszköze. Ezért hívjuk idomító lovaglásnak. A lovassportok minden ágában nagy jelentősége van a ló alapkiképzésének, így a díjugratásra szánt ló, a voltízsversenyek lovai, a fogatversenyek lovai, de még a kizárólag szabadidősportra szánt lovak esetében is előnyös, ha a ló rendelkezik megfelelő idomítottsági szinttel. A magas fokon kiképzett díj ló bízik lovasában, és a gyakorlott lovas legkisebb jelzésére készségesen, nyugodtságát, elengedettségét, könnyedségét megőrizve hajtja végre a tőle megkívánt feladatot . Díjlovas versenyeket rendeznek a kezdőtől egészen az olimpiai szintig. A díjlovaglás magyar elnevezése a sportág verseny jellegére utal, ahol a ló kiképzési fokát, valamint a ló és lovas összhangját értékelik és díjazzák

Cégnév: Lovasoktatás Karácsond
Székhely: 3281.Karácsond Arany János ut 8
Levelezési cím: 3281.Karácsond Arany János ut 8
Telefon: 70-292-3095
mobil: 70-292-3095

Minden jog fenntartva 2024©