Értelmes Életért Alapítvány

Értelmes Életért Alapítvány

Céginformáció:
Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa alapítványunkat!

Adószámunk: 18000294-1-42
Számlaszámunk: 11713005-20414481


Szervezetünk 1992-től működik, célja a többszörösen hátrányos helyzetben lévő, halmozottan sérült, vak gyermekek és fiatalok segítése, életük minőségének javítása. Segélyezzük az olyan családokat, akik súlyosan nehéz anyagi körülmények közé kerültek és középsúlyos értelmi fogyatékos vak gyermeket nevelnek. Évenként két tábort szervezünk, ezzel örömöt szerzünk gyermekeinknek, és szabadságot pótolunk a még dolgozó szülőknek. Speciális eszközök vásárlásával és két terem átépítésével segítettük az iskoláskorú gyermekeink oktatását, miközben tárgyalásokat folytattunk az Önkormányzatokkal és a Minisztériumokkal.
Tárgyalásaink témája az iskolából kikerült fiataljaink elhelyezése volt. Fiataljaink a megfelelő foglalkoztatás és a sorstársi közösség hiánya miatt leépülnek. Még tájékozódni is elfelejtenek, nem beszélve arról, hogy óriási pszichés és fizikális terhelést jelentenek az olyan családokban, ahol a szülő is segítségre szorul. Az illetékes Szakminisztérium nem tudta fölvállalni fiataljaink elhelyezését, így alapítványunk volt kénytelen megoldani ezt a problémát. Az UNILEVER Kft. 15 évre felajánlott számunkra kb. 1000 m2 alapterületű kertes ingatlant, mely 23 fő többszörösen fogyatékos vak fiatal elhelyezésére alkalmas bentlakással. Az épület speciális funkcióira való átalakítása a KÉZEN FOGVA ÖSSZEFOGÁS A FOGYATÉKOSOKÉRT ALAPÍTVÁNY (Göncz Árpádné) segítségével befejeződött. Ennek köszönhetően megnyitottuk országunk első olyan intézményét, amely a halmozottan sérült vak fiatalok elhelyezését hivatott biztosítani.

2004-2005-ben otthonunk pincehelyiségében foglalkoztató termek kialakításába kezdtünk, ezzel a beruházással 10-15 fő értelmileg sérült budapesti vak fiatalt tudunk fogadni „napközis” jelleggel.

Bármelyik programunk segítését az alapítók, a szülők, a kuratóriumunk, az alapítvány munkáját társadalmi munkában végző emberek és nem utolsó sorban a halmozottan sérült vak gyermekek és fiatalok nevében tisztelettel köszönjük.

Üzleti ajánlat:
alapítvány,
bentlakásos intézmény,
értelmi fogyatékos gyerekek és fiatalok,
napköziotthonos foglalkozások,
világtalan emberek

Cégnév: Értelmes Életért Alapítvány
Székhely: 1151 Budapest, Gubó u. 8.
Levelezési cím: 1151 Budapest, Gubó u. 8.
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.c3.hu

Minden jog fenntartva 2024©