Tiszaug Község Önkormányzata

Tiszaug Község Önkormányzata önkormányzat,szolgáltatás,hivatal,jegyző,polgármester tiszaug,tiszaugi hivatal

Céginformáció:
Tiszaugon és környékén több ezer évvel ezelőtt - éppen földrajzi fekvésének kedvező helyzete miatt - település virágzott.
A Kémény-tetőnek nevezett magaslat már a középső bronzkor elején lakott volt, s az itt lévő szabályos településszerkezetnek még a XIX. században is látható jelei voltak. Eleinknek ezt a települését 4 méter mély sáncárok vette körül.
Feltárás bizonyította, hogy a központi halmot körülvevő nagy árkon belül a 7-8 x 3,5-5 méteres házak vázát cölöpsor alkotta, falát pedig tapasztott nád. Előfordult a falak vastag agyagozása is, s minden háznak észak-déli tájolása volt.
Az első ásatásokra a kecskeméti múzeum részéről Szabó Kálmán régész vezetésével került sor nemcsak Kéménytetőn, hanem az 1927-1929-ben épült első tiszaugi híd alapozását megelőzően 1924-ben.
Az újabb, most már nem régészeti, hanem írásos emlékünk Tiszaugról a Garam szentbenedeki apátság alapító levele 1075-ből.
Tiszaug tájkörzete - benne természetesen a mai Tiszaug községgel - a honfoglalás idején Ond vezér fia Ete szálláshelye volt. Tehát ha nagy időközönként is, de ezzel újabb évezredek bizonyítják e körzet folyamatos lakottságát.Tekintse meg honlapunkat.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Tiszaug Község Önkormányzata
Székhely: 6064 Tiszaug, Rákóczi út 51.
Levelezési cím: 6064 Tiszaug, Rákóczi út 51.
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.tiszaug.hu

Minden jog fenntartva 2024©