Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány

Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység,egészségügyben használatos műszerek, eszközök beszerzése, a korszerűbb gyógyítási feltételek megteremtése, kulturális tevékenység, szociális tevékenység, leukémiás és daganatos gyermekek csontvelő transzplantációjának helyi megvalósítása, leukémiás és daganatos gyermekek gyógyítási feltételeinek minél magasabb szintű megteremtése, fejlesztések megvalósítása, korszerű műszerek, eszközök beszerzése, szakmai továbbképzések támogatása minél magasabb szintű gyógyítás érdekében, leukémiás és daganatos gyermekek segítése, életminőségük javítása, gyógyult és a gyógyulóban lévő gyermekek rehabilitációja, rendkívüli (rászorultság) esetében a gyógykezelt betegek kisebb, egyszeri adományban részesítése, adminisztrációs és híradástechnikai eszközök vásárlása, vérkép-meghatározó gép,hematológiai automata vásárlása, gyógyászati eszközök beszerzése (infúziós pumpák, állványok, inkubátor, gyógyszeradagoló, nagy pontosságú gyógyszermérleg, gőzsterilizátor, betegőrző monitor, térfigyelő rendszerek stb…) újabb steril szoba létesítése, az Osztály teljes klimatizálása, valamint a bútorzatának cseréje és kiszolgáló berendezések vásárlása (mosógép, hűtőszekrény, televíziók stb….) adminisztrációs és orvosi műszerek állandó felújítása, korszerűbbekre való cseréi, rehabilitációs tevékenységen belül: a gyerekek táboroztatása, megajándékozása, valamint oktatási eszközök biztosítása stb… rászorultság alapján segélyek a kezelteknek, valamint a nővérek és orvosok továbbképzéséhez hozzájárulás

Céginformáció:
Adószámunk: 18400151-1-05

Bankszámlaszámunk: 10102718-43016100-00000001


A Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány a leukémiás és daganatos gyermekek ügyét szolgálja.

Az Alapítvány indításakor az volt az elképzelés, hogy ha egy gyermek életét sikerül megmenteni, már megérte. Mára már ez sokszorosan sikerült, de még nem elég,…..még nem!


Az Alapítvány 1990-ben azért jött létre, hogy a magyarországi leukémiás és daganatos gyermekek gyógyításának és csontvelő-transzplantációját megvalósítsa. Ezen felül lakóhelyi megkülönböztetés nélkül az ilyen betegségben szenvedő gyermekek gyógyítása, elkülönített anyagi lehetőség függvényében.
1994-ben, a célkitűzéseknek megfelelően az Alapítvány által megvásárolt berendezésekkel létrejött a B. A. Z. Megyei Kórházban a csontvelő-transzplantáció, amely 1995-től folyamatosan működik.

Az Alapítvány anyagi eszközei kizárólag a leukémiás és daganatos gyerekek gyógyítására hasznosíthatók. Az anyagi javakat egyre korszerűbb műszerekre és berendezésekre, valamint adminisztrációs eszközökre és a közforgalmazáson kívüli gyógyszerek, beszerzésére fordítja.
A kuratórium döntése alapján rendelkezésre bocsátott anyagi eszközök fordíthatók továbbá az osztályon eredményesen nem kezelhető betegek külföldi gyógykezelésére, illetve orvosok és nővérek szakirányú képzéséhez való hozzájárulásra.
Rendkívüli esetben (rászorultság) a gyógykezelt betegek kisebb, egyszeri adományban részesíthetők.
Közvetlenül használandó fel az alapítvány céljára az a juttatás, amelynek felhasználását adományozója úgy határozta meg.
Az alapítvány a tárgyi eszközeinek jelentős részét működésre átadta a B.A.Z. Megyei Kórháznak, mely üzemelteti, de nem idegenítheti el, és nem is értékesítheti azokat. Minderről hivatalos szerződés készült a két fél között.
A rehabilitációs tevékenységet is működteti, mely abból áll, hogy a gyógyulóban lévő gyermekeknek minden évben megszervezi nyaraltatását, táboroztatását és az osztályon hosszú ideig tartózkodó, kezelés alatt álló betegeket megajándékozza (mikulás, karácsony, gyermeknap, születésnap, névnap stb.).


Üzleti ajánlat:
gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység,
egészségügyben használatos műszerek, eszközök beszerzése,
a korszerűbb gyógyítási feltételek megteremtése,
kulturális tevékenység,
szociális tevékenység,
leukémiás és daganatos gyermekek csontvelő transzplantációjának helyi megvalósítása,
leukémiás és daganatos gyermekek gyógyítási feltételeinek minél magasabb szintű megteremtése,
fejlesztések megvalósítása,
korszerű műszerek, eszközök beszerzése,
szakmai továbbképzések támogatása minél magasabb szintű gyógyítás érdekében,
leukémiás és daganatos gyermekek segítése, életminőségük javítása,
gyógyult és a gyógyulóban lévő gyermekek rehabilitációja,
rendkívüli (rászorultság) esetében a gyógykezelt betegek kisebb, egyszeri adományban részesítése,
adminisztrációs és híradástechnikai eszközök vásárlása,
vérkép-meghatározó gép,hematológiai automata vásárlása,
gyógyászati eszközök beszerzése (infúziós pumpák, állványok, inkubátor, gyógyszeradagoló, nagy pontosságú gyógyszermérleg, gőzsterilizátor, betegőrző monitor, térfigyelő rendszerek stb…)
újabb steril szoba létesítése,
az Osztály teljes klimatizálása, valamint a bútorzatának cseréje és kiszolgáló berendezések vásárlása (mosógép, hűtőszekrény, televíziók stb….)
adminisztrációs és orvosi műszerek állandó felújítása, korszerűbbekre való cseréi, rehabilitációs tevékenységen belül: a gyerekek táboroztatása, megajándékozása, valamint oktatási eszközök biztosítása stb…
rászorultság alapján segélyek a kezelteknek, valamint a nővérek és orvosok továbbképzéséhez hozzájárulás

Cégnév: Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány
Székhely: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 76.
Levelezési cím: 3529 Miskolc, Bocskai István u. 6.
Telefon:
mobil: (06-30) 415-2505
Weboldal: