Szeged-Alsóvárosi Ferences Plébánia

Szeged-Alsóvárosi Ferences Plébánia

Céginformáció:
Az Alsóvárosi Ferences Plébánián már évek óta zajlanak különféle rétegeket érintő, más-más jellegű programok.

A Rendház hátsó épületrészében a ferences testvérek közreműködésével zajlik a hajléktalanos étkeztetése népkonyha jelleggel. Emellett Karitász csoport is működik a plébánián, amely feladatának tekinti a rászoruló családok támogatását, a nagy ünnepekkor ajándékcsomagok összeállítását, gyűjtések, adományozások megszervezését és lebonyolítását.

A plébánia hitéleti tevékenységére az életteliség a jellemző: számos csoport (gyermek és felnőtt, valamint családos közösségek, katekumenátus, időseket összefogó csoportok) működnek itt, lelkiségi mozgalmak (Házas Hétvége, Karizmatikusok, Focolare,), egyéb katolikus szervezetek csoportjai (Szegedi Joseph Cardijn Kör) találkoznak rendszerességgel a plébánián, A társadalom szinte minden korosztályát képesek megszólítani a plébánia programjai.

Amellett, hogy a katolikus közösségeknek bázist nyújt, évek óta szervezi a Ferences Rendház és Plébánia nemcsak egyházközségi szinten, hanem a város minden lakója előtt nyitott és nagyon népszerű Ferences Evangéliumi Esték sorozatot, amelynek keretein belül számos híres előadó, énekes, kutató megfordult már a plébánián a tematikus előadás-sorozat egy-egy estéjén.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Szeged-Alsóvárosi Ferences Plébánia
Székhely: 6726 Szeged Mátyás ter 26.
Levelezési cím: 6726 Szeged Mátyás ter 26.
Telefon:
mobil:

Minden jog fenntartva 2024©