Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Óvoda

Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Óvoda

Céginformáció:
Óvodánk 1980 decemberében nyitotta meg kapuit Marcalvárosban.
Intézményünk hat csoportos, barátságos környezetben helyezkedik el. Csoportszobáinkba galériaházak épültek. Udvarunk játékai biztonságosak, EU-s normáknak megfelelő játékeszközökkel felszerelt. Családias légkörben, pavilonszerű csoportszobákban, esztétikus környezetben, parkosított nagy udvarral, KRESZ parkkal várjuk a leendő óvodásokat.
2008-ban 250 m2-es dekor sportpályát avattunk gyermekeink egészségének megóvása érdekében.
Óvodánkban már 17 éve folyik a német ráhangolás. Munkánk eredményeképpen 1997. szeptember 1-től, a Német Önkormányzat felkérésére, a városban egyedüliként beindítottuk a német nemzetiségi csoportjainkat. Csoportbővítésünk is azt mutatja, hogy a szülők és gyerekek igényeinek maradéktalanul eleget tudunk tenni: szeretnek idejárni!

Nevelőmunkánkat saját készítésű "Játszunk - Wir Spielen" című program alapján végezzük. Német programunk az "Egy nyelv-Egy személy" nemzetiségi adaptációra épül.
Programunk lényege, hogy a csoportban dolgozó német nemzetiségi végzettségű óvodapedagógusok csak német nyelven kommunikálnak a gyerekekkel, míg a másik óvónő csak magyarul. Így nyílik lehetőség az idegen nyelvet beszélő gyermek számára, hogy az anyanyelve mellett a magyart is gyakorolhassa és a magyar nyelvű gyerekek pedig játékosan, szinte észrevétlenül csöppenhetnek bele az idegen nyelv világába.
Német nemzetiségi program célja: a játékos "nyelvtanulás" a nemzetiségi kultúra ápolása, a német szokásrendszerek, népi hagyományok átörökítése.
A városunkba érkező és letelepedő kétnyelvű családok - melyek multinacionális cégek beáramlásával, munkalehetőségek kínálatával élnek - óvodás gyermekeinek tudunk lehetőséget biztosítani arra, - hogy a többi magyar nyelvű óvodással együtt - a nap egész folyamán hallja és használja a nyelvet.
Helyi óvodai nevelési programunk célja: a verset, mesét, dramatikus és énekes játékokat, rajzot és kézimunkát használjuk fel arra, hogy eljuttassuk a gyerekeket a rácsodálkozás élményéig.

Nevelőtestületünk feladata: a szeretetteljes, érzelem gazdag, biztonságérzet adó óvoda megteremtése, a gyermeki önállósság és szabadság megtartásával.
Valamennyi csoportunkban meghatározó jelentőségű az egészséges életmód és a helyes környezetegészség nevelés kialakítása (saláta - és gyümölcsnapok, szelektív szemétgyűjtés...) ezen belül a gyerekek edzettségének biztosítása, egészségének védelme, a prevenció, valamint az egészséges környezet megteremtése, melyet korcsolya - és úszásszervezéssel, kirándulásokkal, külön-tornával, fociklubbal színesítünk.
Ovi-foci csapatunk igen szép eredményekkel büszkélkedhet a városban, sőt mi is szerveztünk már foci-kupát dekor pályánkon a környező óvodák meghívásával.
Kiemelt feladatként kezeljük még az érzelmi nevelés és a társas kapcsolatok alakulását is.
Német nemzetiségi néptánc csoportunk a városi, megyei rendezvényeken, sőt már Ausztriában is fellépett.

EGÉSZ ÉVBEN várja a szülőket és a gyerekeket


az óvoda valamennyi dolgozója
és
Litkei Erika
óvodavezető


Üzleti ajánlat:
Aktualitások, információk

Szeretnénk az óvodánk iránt érdeklődőknek egy-két aktuális információval szolgálni:

# óvodánk nyitva tartása: 6,00 - 17,00 óráig
# befizetések rendje az óvodában mindig ki van függesztve, de minden hónap 2. vagy 3. hétfőjén, 7,00 - 16,00 óráig várjuk a szülőket
# az új gyerekek és szüleik számára 2011.március 2.-án, szerdán, 9-12-ig nyílt délelőttöt tatunk, amikor is betekintést nyerhetnek csoportjaink életébe, megismerhetik intézményünket
# a 2011. évi óvodai beíratások időpontjai:
- 2011. március 9. (szerda) 800 - 1800 -ig
- 2011. március 10. (csütörtök) 800 - 1400 -ig
# óvodánk programjából kifolyólag, valamennyi csoportunk vegyes életkorú, így a testvérek beilleszkedése egyszerűbb, az iskolából visszamaradókat nem éri sérelem, hiszen a régi ovis társak itt maradnak, és a folyamatos napirend, a mikrocsoportos foglalkozások, az egyéni bánásmód elve jól alkalmazható.
# Minőségirányítási Programunk a garanciája annak, hogy partnereink igényeinek maradéktalanul eleget tegyünk, melyet évről évre kérdőívekkel, interjúkkal erősítünk meg. Az esetleges szülői visszajelzések, észrevételek segítik munkánkat abban, hogy mi még többet tudjunk nyújtani az ide járó gyermekeknek.
# csoportvezető óvónőink a gyermekek fejlődését rögzítik, egyéni fejlesztési tervet dolgoznak ki egyes gyerekekre, ha ez szükséges. Ez az alapja a minőségbiztosítási modellünknek.
# közhasznú alapítványt hoztunk létre, neve: BRUNSZVIK TERÉZ NÉMET NYELVI ÉS NEMZETISÉGI ÓVODAI ALAPÍTVÁNY, melynek működtetésével tudjuk óvodánkat fejleszteni, készleteinket bővíteni. Egy - két, utóbbi évben történt fejlesztésünk, melyet a szülők 1%-ának falajánlásából sikerült megvalósítani: galériaházak épültek valamennyi csoportunkba, a gyerekek játékterének növelése céljából, új bútorokat vásároltunk, szülői segítséggel mosdóinkat felújítottuk,udvarunk régi, balesetveszélyes játszótéri eszközeit megszűntettük, helyébe EU-s szabványnak megfelelő játékeszközök kerültek, fejlesztő játékokat vásároltunk...
# Alapítványunk számlaszáma: 11737007-20701851
# Alapítványunk adószáma: 18539862-1-08
# pályázati lehetőségeinket is próbáljuk kihasználni, hiszen pl. az udvari gumitéglák a mászókák alatt, az új kerékpárok is ebből a pénzből valósultak meg.



Cégnév: Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Óvoda
Székhely: 9024 Győr, Cuha u. 16.
Levelezési cím: 9024 Győr, Cuha u. 16.

Minden jog fenntartva 2024©