Gyermekkert Alapítványi Óvoda

Gyermekkert Alapítványi Óvoda óvoda,magánóvoda

Céginformáció:


Debrecen legrégebben, 1992. óta működő ALAPITVÁNYI ÓVODÁJA a Gyermekkert Óvoda.

HOL?
Óvodánk a nagyerdőhöz közel található, forgalmas úttól távol, tiszta levegőn.
- Az óvodánk épülete földszintes amelyben az esztétikusan berendezett csoportszobák mellett külön foglalkoztató, alvószoba, tornaterem és szülők részére kialakított társalgó is található.
- Udvarunk árnyékos, a teljes udvar a gyerekek szabad mozgására szolgál. Az udvaron egyedi tervezésű fa játékok mellett homokozók és szánkódomb biztosítja a változatos lehetőséget a mozgásfejlődésre.
- Az óvoda előtt sok autó parkolására van lehetőség.

HOGYAN?
Hisszük, hogy nem az „életre nevelünk, hanem élünk' és nem csak az a fontos, hogy mit, hanem az is, hogy hogyan.
- Családias légkörben két csoportban, tágas térben szoros érzelmi kapcsolatban.
- Saját Nevelési Programmal, amelynek kiemelt területei az érzelmi nevelés, a mozgásfejlesztés amelyek az összes nevelési területet áthatják.
- Számunkra a nevelés legoptimálisabb színtere a játék, amelyhez szervesen kapcsolódik a tanulási folyamat, az egyéni képességfejlesztés, figyelve a gyermek saját érési ütemére.
- A gyerekek tapasztalatot szereznek és megismerkednek a környező világ természeti és matematikai jelenségeivel.
- Mozgásuk fejlődik: változatos testi nevelés során, tartásjavító tornán, zenés játékos tornán.
- Művészeti nevelés keretében: ismerkednek énekes játékokkal, néptánccal, néphagyományokkal, zeneóvodai foglalkozáson vesznek részt. Minden nap lehetőségük van ismerkedni változatos kézműves tevékenységekkel (pl. festés, varrás, szövés, agyagozás stb..)
- Anyanyelvi nevelés: keretében mindennap hallgatnak mesét, szervezünk számukra báb- dramatikus játék foglalkozásokat. Kiemelten fontos a kommunikáció és a metakommunikáció.

- Angol nyelvi játékok keretében célunk az angol nyelv megszerettetése.

HAGYOMÁNYAINK:

Őszi, téli, tavaszi 'Gyermekkertes napok' keretében sokat kirándulunk, színész és népművész vendégeket hívunk, változatos programokat szervezünk. Családdokkal közösen, Farsangot és Évzáró-ballagó ünnepet szervezünk, amelyekkel célunk a családias jelleg erősítése a gyermek és felnőtt közösség baráti együttléte.


Az óvoda előtörténete:

A Gyermekkert Óvoda 1992. szept. 15-én kezdte meg a működését. Az óvoda fenntartója a Gyermekkert Személyiségfejlesztő Óvoda Alapítvány, amelyet a volt és leendő óvodásaink szülei alapítottak, megteremtve a lehetőséget arra, hogy Debrecenben is kielégíthetők legyenek azok a szülői igények, amelyek egy alternatív fenntartású intézményben látják biztosítva gyerekeik komplex fejlődését.
Az 1992 óta eltelt évek alatt az óvodát fokozatosan felújítottuk és ma már egy nagyon szép, vidám hangulatos környezetben dolgozhatunk és nevelhetjük a gyerekeket.

Az óvodában, két csoportszobában 50 gyerek elhelyezésére nyílik lehetőség, de kiválóan segíti munkánkat a két csoportszoba mellett kialakított pihenő-foglalkoztató szoba és a tornaterem.A csoportszobákban SALIN só-levegő készülékek biztosítják az egészséges levegőt a nap minden percében. Az alvó szobában egy nagyteljesítményű,a legmodernebb technikát felvonultató levegötisztító berendezés működik. Az intézményben víztisztító berendezés,illetve ásványvizes autómata működik,így a gyerekek egészséges tiszta vizet fogyaszthatnak.

Az udvarunkon természetes anyagokból, fából készült játékok, és szánkódomb szolgálja a gyerekek mindennapos szabad mozgását. A dombról dombcsúszdán csúszhatnak le a gyerekek.A párásító kapu a nyári melegben hűsít,de vízforgatóval ellátott medencével is rendelkezünk.

Óvodánkra jellemző, hogy tágas (csaknem 400 négyzetméternyi területen) kevés, gyermeket nevelünk. Fontosnak tartjuk a tágas környezetet, hogy lehetőség nyíljon a változatos tevékenységek szervezésére.
Tapasztalataink igazolják, hogy az óvodás korosztály alapvető igénye, hogy közösségben nevelkedjen, de a zsúfoltság, a zaj kedvezőtlenül hat személyiségük fejlődésére. Óvodánk eltér más nagyobb intézményektől, hiszen a családias, a baráti légkör dominanciája érvényesül.
Az egész közösség szeretetteljes légkörben él, nyitott, mindenki bátran kommunikálhat egymással.

Intézményünket nem kívánjuk bővíteni,szeretnénk megőrizni ezt a miliőt és fenntartani a barátságos, szeretetteljes légkört, az egymást jól ismerő közösséget.

- Az óvodánkból kikerülő gyerekek örömmel emlékeznek az eltelt óvodai évekre és magas neveltségi szintet érnnek el . Az iskolákban jól teljesítenek,sikeresek.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Gyermekkert Alapítványi Óvoda
Székhely: 4028 Debrecen, Kemény Zsigmond 8/D.
Levelezési cím: 4028 Debrecen, Kemény Zsigmond 8/D.
Telefon:
mobil: 0652 / 718-904

Minden jog fenntartva 2024©