Csanád Ovi

Csanád Ovi

Céginformáció:
Az óvoda alapfeladata, funkciója az alapító okiratban és az OONAP-ban meghatározottak szerint, az óvodai nevelés. Az óvoda alapfeladatának ellátása 1 épületben, 2 csoportban történik.

Az intézmény felügyeleti szerve: Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Óvodánk kertes házi övezetben épült a Csanád utcában, és 1992-ben kezdte meg hivatalos működését. Előtte 2 évig gyermekmegőrzőként működött. 2005. szeptember 01.-től a Csanád Óvodai Alapítvány működteti tovább.

Intézményünkben a csoportok száma miatt különböző életkorú (vegyes) csoportokat szervezünk. Az alacsony létszám biztosítja, hogy a ránk bízott gyermekek családias légkörben, szeretetben, biztonságban fejlődjenek és második otthonuknak érezzék az óvodát. Éppen ezért, a csoportok nevét is gyermekeink választották, és így lett az
egyik Nyuszi csoport,
a másik Mókus csoport.

Az óvoda nevelési feladatainak tudatos, szakszerű ellátását, az egyes gyermekekre való odafigyelést, az egyéni bánásmódot csoportonként 2 fő óvodapedagógus, illetve 1 fő nevelőmunkát segítő szakalkalmazott, óvodai dajka segíti.

Óvodásaink kényelmét a csoportszobákhoz tartozó öltöző és gyermekmosdó biztosítja.

Óvodánk udvara lehetőséget nyújt arra, hogy gyermekeink minél több időt töltsenek a szabadban, ahol kielégíthetik mozgásigényüket, és amely remek lehetőséget nyújt az egészséges életmód szokásainak kialakítására.

2004-ben pályázat útján elnyertük a „Madárbarát óvoda” címet, amellyel nevelési programunk kiemelt tevékenységét, az egészséges életmódra való nevelést szeretnénk erősíteni és színesebbé tenni.

Az intézmény 32 gyermeknek nyújt – óvodai térítési díj ellenében – megfelelő életteret a személyiségfejlesztéshez és az iskolai életmódra való felkészüléshez.

Az óvodai felvétel jelentkezés alapján történik.
Az óvodába történő jelentkezés az új gyermekek számára folyamatos, nincs időponthoz kötve. Azonban szükséges újra beíratni az óvodába a már felvételt nyert gyermekeket minden év májusában, hogy az esetleges óvodaváltoztatási szándékról még időben tudomást szerezzünk az új gyermekek felvehető számának meghatározása érdekében.

Az óvodai felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt.

Az újonnan érkező gyermekek fogadása az óvodai nevelési évben folyamatosan történik, amennyiben a gyermek felvételére lehetőség van.

Az óvodába felvett gyermekek adatait a Felvételi előjegyzési naplóba dokumentáljuk. Az adatok közléséhez a szülőnek nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárul-e azok közléséhez.

Kérjük a szülőket, hogy a leendő óvodásokkal együtt keressék fel az óvodát beiratkozáskor.



2030 Érd, Csanád u. 7.
Telefon: 06/23-361-091
Mobil: 06/20-343-91-62
E-mail: csanadovi@gmail.com
Web: www.csanadovi.hu

Üzleti ajánlat:
AZ ÓVODA NAPIRENDJE

A napirend kialakítását a csoport óvónői végzik. Nagyon fontos a megléte a gyermekek fejlődése érdekében, és a mindennapi rendszeresség megteremtéséért. Továbbá ezzel biztosítjuk a változatos tevékenységeket és a nyugodt légkört.

Legfőbb tevékenységek a napirendünkben:

# Játék (a leghosszabb időt kitöltő gyermeki tevékenységség)

# Étkezés

# Pihenés

# Öltözés és testápolással járó teendők.


JAVASLAT AZ ÓVODAI CSOPORTOK NAPIRENDJÉNEK ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

IDŐTARTAM TEVÉKENYSÉG
7.00 – 10.30
9.00 – 9.30 Szabad, kötetlen játék
Reggeli
10.30 – 11.40 Játék a szabadban
11.40 – 12.30 Ebéd
12.30 – 15.00 Pihenés, alvás
15.00 – 15.30 Uzsonna
15.30 – 17.00 Szabad, kötetlen játék

A napirendi javaslat, az óvónők korcsoportonként és a gyermekek igényeihez igazodva eltérhetnek tőle. A csoportok napirendjét a csoportnaplók tartalmazzák.

Az udvari játékot a napirendben megjelölt időponttól korábban, illetve később is meg lehet kezdeni. Időtartama függ az időjárástól.



2030 Érd, Csanád u. 7.
Telefon: 06/23-361-091
Mobil: 06/20-343-91-62
E-mail: csanadovi@gmail.com
Web: www.csanadovi.hu

Cégnév: Csanád Ovi
Székhely: 2030 Érd, Csanád u. 7.
Levelezési cím: 2030 Érd, Csanád u. 7.

Minden jog fenntartva 2024©