Forró Község Önkormányzata

Forró Község Önkormányzata önkormányzat, polgármesteri hivatal, közigazgatás, közszolgáltatás, pályázat, oktatás, településfejlesztés, közművelődés, szociális ellátás, kultúra, helyi tömegközlekedés, köztemető fenntartása, köztiszt, lakásgazdálkodás, településrendezés

Céginformáció:
Forró település és környéke már a bronzkorban is lakott hely volt, amit az itteni Kövecses dűlőn 1889-ben feltárt bronzkori telep is bizonyít. A feltáráskor bronzkori fegyverek, ékszerek kerültek napvilágra.

Az Árpád kori falunak 1338-ban már említették plébániáját is, amiből következtethetően már ekkor népes hely lehetett.

Birtokosa egy ideig a kassai születésű Szathmáry György pécsi püspök volt, aki itt lévő 2000 kataszteri hold földjét Kassa városára hagyta azzal a feltétellel, hogy Kassa városa viselje patrónusi terheit úgy a Szent Erzsébet székesegyháznak, mint a forrói katolikus egyháznak.

A birtok később egy időre idegen kézbe került, majd végleg Kassa városának birtokába jutott.

A 17. században nagy pestisjárvány dúlt a településen, amely a tisztán magyar lakosság csaknem felét kipusztította, ezért Kassa városa felvidéki uradalmából, Tőkés, Kavecsány és Hámor községekből telepített ide tót jobbágyokat, kiknek utódait még a 20. század elején is Tőkészkinek, Hámorszkinak és Kavecsánszkinak nevezték.

Még Kassa városa építtette 1770 körül épült Kakas csárda nevű emeletes fogadóját, mely arról volt nevezetes, hogy I. Miklós orosz cár 1815-ben a bécsi kongresszusra való utazása alkalmával itt töltött egy éjszakát.

A Buda-Kassa közötti országút mellett fekvő település egykor fontos vámhely volt, és az itteni fogadóban postaállomás is működött.

A településen a 2008-ban megvalósult Wifi-falu pályázat keretében 20 mély szegénységben élő család jutott ingyenes otthoni internethez. Az idelátogató vendégek napi egy órára szintén ingyen igénybe vehetik a wifiszolgáltatást.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Forró Község Önkormányzata
Székhely: 3849 Forró, Fő út 62.
Levelezési cím: 3849 Forró, Fő út 62.
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.forro.hu

Minden jog fenntartva 2024©