Emőd Város Polgármesteri Hivatal

Emőd Város Polgármesteri Hivatal

Céginformáció:
Emőd város Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén, Miskolctól a megye székhelytől 25 km-re dél-keletre, a 3 számú főközlekedési út két oldalán található.
Lakóinak száma 5641, közigazgatási területe 4928 hektár.

Területi, közigazgatási egységbe sorolása az elmúlt 20 év során többször változott. Ennek legjelentősebb oka, hogy a városokhoz kapcsolódó területi egységek szélén helyezkedik el, a környező városok - Miskolc, Mezőkövesd, Tiszaújváros, Mezőcsát - szinte azonos távolságra, kb. 25 km-re vannak tőle.

Emőd Város Önkormányzata tagja a Sajó- Hernádvölgyi és Bükkvidéki Önkormányzatok Terület-és Településfejlesztési Társulásnak, ezen belül a Bükkvidéki mikrokörzet központja. 5 település tartozik hozzá – Bükkaranyos, Kisgyőr, Harsány, Bükkszentkereszt, Répáshuta. Befektetési lehetőségként Emőd Önkormányzata több, frekventált ingatlant tud ajánlani, ezek között van összközműves és részben közműves ingatlan is.

Rövid története

A település már a honfoglaláskor létezett, Anonymus említi nevét a honfoglalás kapcsán, mely szerint Árpád vezér egy hónapig táborozott a település határában.
Neve tiszta magyar: Emeud, valószínűleg személynévből alakult ki, amelyben a "d" ki-csinyítő képző lehetett. Okleveles adatunk, a XIII. századból van, melyből tudjuk, hogy Muhival országút kötötte össze. Emőd már a XIV. században mezővárosi rangot kapott. Ekkor kezdett el a település híres bortermelő hellyé válni. A XVII. században Rákóczi György, Pál és Zsigmond neveit találjuk a feljegyzésekben, majd fele fejedelmi birtok, fele pedig a Rákóczi családé.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Emőd Város Polgármesteri Hivatal
Székhely: 3432 Emőd Kossuth tér 1.
Levelezési cím: 3432 Emőd Kossuth tér 1.
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.emod.hu

Minden jog fenntartva 2024©