Kunság Népe Mezőgazdasági Zrt.

Kunság Népe Mezőgazdasági Zrt. mezőgazdaság növénytermesztés állattenyésztés

Céginformáció:
A Kunság Népe Mezőgazdasági Zrt. Kunhegyes városban található, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 50 km-re Szolnoktól. Mint az a nevéből és területi adottságaiból is kiderül fő profilja a mezőgazdaság, azon belül is a növénytermelés, az állattenyésztés és a mezőgazdasági szolgáltatás.

A Részvénytársaság 2001. március 7-én alakult, teljes átalakulással a jogelőd Kunság Népe Szövetkezetből, mely több évtizedre visszatekintő múlttal és hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdaság területén.
1975-ben három szövetkezet egyesüléséből jött létre a Kunság Népe Termelő Szövetkezet, mely közel 11.000 ha területen végzett növénytermesztést, állattenyésztést és melléküzemágként építő- és lakatosipari tevékenységet. Majd a rendszerváltást követően 1992-ben alakult át új típusú szövetkezetté, s így működött egészen addig, míg át nem alakult részvénytársasággá 2001-ben.

A Részvénytársaság 53.388 eFt jegyzett tőkével rendelkezik, amelynek 241 fő magánszemély tulajdonosa van. A tulajdonosok körében sem többségi, sem meghatározó részesedéssel nem bír egy tulajdonos sem, ezért a döntések meghozatalában legnagyobb jelentősége a közgyűlésnek, majd az igazgatóságnak van.
Az igazgatóság elnöke 2007. május 31-ig Gombás Géza gépészmérnök volt, aki 1979 évben érkezett a szövetkezetbe, s mint műszaki főágazat vezető kezdett el dolgozni. A rendszerváltást követő első közgyűlés a szövetkezet elnökévé választotta.
2007-től utódja Csáti Sándor lett, aki korábban az Rt. közgazdasági igazgatója volt. Ezen beosztásában 1998 óta dolgozott társaságunkban. Végzettségét tekintve gazdasági mérnök, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó.
Tóth Mihály 2006-ban érkezett az Rt.-hez és azóta irányítja a műszaki ágazatot.

Jelenleg a Részvénytársaság 100 fős létszámmal, jó közepesnek ítélhető technikával rendelkező növény-termesztésre, állattenyésztésre és mezőgazdasági szolgáltatásra szakosodott középüzem. Termékeit a piac által elvárt minőségben tudja előállítani, és azokat teljes mértékben a belföldi piacon értékesíti.
Fő ágazata az állattenyésztés, mely az árbevétel több, mint 50 %-át teszi ki. Ezen belül legjelentősebb a sertéstenyésztés, mely legfőbb terméke a hízósertés.
A tejtermelő tehenészete az elmúlt időszak átszervezései után csak extra tejet termel.
Az állattenyésztés harmadik vonala a pipe nevelés volt, azonban ez az ágazat 2005-ben megszüntetésre került.
Növénytermesztés kb. 2.900 ha bérelt területen folyik, valamint közel 500 ha-on integrációs termelés történik. A vetésszerkezetben meghatározó a gabonatermesztés, mely részben az állattenyésztés takarmányalapját biztosítja. Ez mellett ipari növények termesztése is történik.
Mezőgazdasági szolgáltatást is végez a társaság, mely keretében elvégzett színvonalas munka hátterét a folyamatosan megújuló géppark és a szakképzett munkaerő biztosítja.

A társaság jövőbeni céljai között szerepel az egyes ágazatok további korszerűsítése, fejlesztése, a hatékonyság és jövedelmezőség növelése.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Kunság Népe Mezőgazdasági Zrt.
Székhely: 5340 Kunhegyes, Kossuth utca 42-44.
Levelezési cím: 5340 Kunhegyes, Kossuth utca 42-44.
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.kunsagnepe.hu

Minden jog fenntartva 2024©