Villányi Szársomlyó Kft
Villányi Szársomlyó Kft szőlőtermelésszüretelés borászat
Céginformáció:
A történelem tanúságai szerint a Szársomlyó lábánál már a rómaiak elkezdték a szőlőtermesztést. Az elmúlt századokban a villányi bor világhírre tett szert. Ezt a hírnevet ma gondos kezek vigyázzák az immár 55 éve eredményesen működő vállalkozásunkban.
A Kft. jelenleg több mint 120 hektáron foglalkozik szőlőműveléssel. Szőlőskertjeinkben 8 fajta kékszőlőt: Cabernet Sauvignon és Franc, Kékfrankos, Kékoportó, Merlot, Pinot Noir, Néró és Zweigelt; valamint 9 féle fehér szőlőt: Chardonnay, Chasselas, Muscat Ottonel, Nektár, Pinot Blanc, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Szürkebarát és Tramini dédelget a mediterrán éghajlat. Villányi és villánykövesdi pincéinkben, köztük az 1754-ben épített Batthyány pincében évente 7.000 hektoliter bort érlelünk hagyományos tölgyfahordókban. A \\\"Villányi Szársomlyó\\\" Mg. Kft a borászatban is ötvözi a történelmi hagyományt, a szakmai hozzáértést és az itt élő emberek szorgalmát. Mindez együttesen biztosítja a világhír megőrzését, a biztonságos megélhetést és jövőt.
Üzleti ajánlat:
BATTHYÁNY PINCE
A hagyományokból építkezünk
A Batthyány Pince a Villányi Borvidék egyik legrégebbi pincéje. Ebben az 1750-es években épült „Borkatedrálisban” érlelődnek a „Villányi Szársomlyó” Kft. borai immár 60 esztendeje. Hűen tükrözve ars poetikájukat: a „Hagyomány és Minőség” együttes képviseletét. Erre garancia az a több mint 250 éves tradíció, amit ez a pince képvisel, mind a mai napig. A társaság közel 130 hektáron foglalkozik szőlőműveléssel, amely a borászatuk alapját képezi. Czigler Adrienn borászati üzletágvezető enged betekintést a cég életébe, irigylésre méltó lelkesedéssel és érezhető szakmaszeretettel.
Magyarország két mediterrán bortermő vidékén: a Villányi és a Pécsi Borvidéken foglalkozunk szőlőtermesztéssel. Ehhez kapcsolódik szorosan borászatunk, melynek keretében évente 5-6.000 hl bort érlelünk hagyományos ászokhordókban a műemlék jellegű villánykövesdi Batthyány Pincében.
Minden jog fenntartva 2025©