Hajdúszovát község önkormányzat

Hajdúszovát község önkormányzat Könyvtár Egészségügy Fogorvos Művelődési Ház Gondozási Központ Falugondnokság

Céginformáció:
Hajdúszovát község a Hajdúság, a Sárrét és Bihar találkozásánál, Debrecentől 20, Hajdúszoboszlótól 9 km-re található. A világhírű Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő szomszédságában településünk kiválóan alkalmas falusi üdültetésre. A még megtalálható falusi gazdálkodó életmód új világot fedezhet fel a turista számára. Nagyszerű horgászvizeink (Szováti tó, Keleti főcsatorna, Kösely) lehetőséget nyújtanak a horgászat kedvelőinek hobbyjuk kielégítéséhez, a kisvárosias településközpont és intézményeink az aktív üdülés utáni szabadidő eltöltéséhez alkalmasak.

A település körül értékes és védett természeti területek, a község határában kunhalmok találhatók. A műemléki jellegű református templom és parókia, a lőréses templomerőd, az ebben berendezett Kodály emlékszoba, a tájházban lévő helytörténeti kiállítás, a műemlék jellegű Kotszegi-kerti csőszház és régi malomépület, mint épített műemléki értékek nyújtanak feledhetetlen élményt az idelátogatóknak.

Az 1994-től hagyományosan minden év október első hetében megrendezésre kerülő HAJDÚ- „SZOVÁTI NAPOK” egy hetes kulturális rendezvénysorozat és a falusi kórusok évenként decemberben megrendezett „Kórustalálkozója” a kulturális és rendezvényturizmus kiemelkedő eseményei.

Településünk mezőgazdasági jellegű, de földrajzi fekvésénél fogva alkalmas ipartelepítésre is. A Debrecent elkerülő út megépítése és a 47-es út felújítása után könnyen elérhetőek vagyunk. A mezőgazdaság ipari alapanyag terhelésére való átállása lehetőséget teremt a másodlagos energia-előállítására.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: Hajdúszovát község önkormányzat
Székhely: 4212 Hajdúszovát, Hősök tere 1.
Levelezési cím: 4212 Hajdúszovát, Hősök tere 1.
Telefon: Vass Sándor-polgármester
mobil:
Weboldal: www.hajduszovat.hu

Minden jog fenntartva 2024©