MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG

MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG

Céginformáció:
A MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG 1978-ban alakult meg, s ezzel létrejött az 1975-ben a II. Nemzetközi Kodály Szimpózium keretben Kecskeméten megalapított Nemzetközi Kodály Társaság hazai testvérszervezete.
Az MKT célkitűzéseit, működésének kereteit az Alapszabály rögzíti. Az évek során a belső igényeknek és a változó jogszabályoknak megfelelően az Alapszabály egyes részleteiben változott, de alapvető tartalmi kérdésekben ma is őrzi az alapítók szándékát. A jelenleg érvényben lévő Alapszabályt a 2009. május 9-én tartott közgyűlés fogadta el, s a Fővárosi Bíróság ugyanaz év augusztusában közhasznú szervezetként regisztrálta.

Az évente és az időről-időre visszatérő események "tagolják" a Társaság időszámítását. Minden évben megemlékezünk névadónk születési és halálozási évfordulójáról.
A december 16-i eseményre a Kodály Zoltán Emlékmúzeumnál, a Mester hajdani lakhelyénél (Budapest VI. Andrássy út 87-89.) kerül sor. A március 6-i tiszteletadás helye a Farkasréti temető, Kodály síremléke az akadémiai parcellában.

Üzleti ajánlat:

Cégnév: MAGYAR KODÁLY TÁRSASÁG
Székhely: 1064 BUDAPEST, VÖRÖSMARTY U 35
Levelezési cím: 1064 BUDAPEST, VÖRÖSMARTY U 35
Telefon:
mobil:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©