Látó-tér alapítvány

Látó-tér alapítvány Bankszámlaszám: Budapest Bank Rt. 10102086-68596202-00000006

Céginformáció:
A Látó-Tér Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. 1996-os megalakulása óta különféle, többségében rehabilitációs jellegû programmal és szolgáltatással segíti a látássérült embereket mind az informatika, mind a sport, mind a mûvelõdés terén.
Feladatunknak tekintjük továbbá, hogy fejlesztéseinkkel, projektjeinkkel hozzájáruljunk az akadálymentes életvitel kialakításához.

Támogatottak köre
Szervezetünk, mûködésének 11 éve alatt közvetlenül közel ötezer látássérült embert segített szolgáltatásai, adományai révén.
Klienseink 60%-a a 7-25 éves, 40 százalékuk pedig az ennél idõsebb, illetve fiatalabb korosztályba tartozik. A támogatottak körülbelül négyötöde teljesen vak, egyötödük pedig gyengénlátó.
Látó-Tér Alapítvány saját szándékából - illetve 1998 óta a Közhasznúsági törvény rendelkezései értelmében is - arra törekszik, hogy mûködésének átláthatóságát, mind teljesebb nyilvánosságát teremtse meg támogatói, partnerei és a hivatalok elõtt.

Üzleti ajánlat:
Bankszámlaszám: Budapest Bank Rt. 10102086-68596202-00000006
Web akadálymentesítési projekt
Tartalom-szolgáltatás
Kommunikációs akadálymentesítés
Hangos-térkép-tár
Tandem-klub, táboroztatás
Adományozás kezdetek óta szervezünk vak gyermekek részére rendhagyó túrákat, táborokat - tandem kerékpáron.
Filozófiánk az, hogy maximálisan lehetõvé kell tenni a hátrányos helyzetben, elszigeteltségben élõ vak gyermekek találkozását a természetes környezettel.

Óvodás korú táborozóink többsége a budapesti Vakok Általános Iskolája és Óvodája diákja. Legtöbbjük vidéki, otthonukat csak hétvégenként "látogatják". Ritkán adódik arra alkalom, hogy a pedagógusok vezetésével hosszabb, élménydús kirándulásokat, felfedezõ utakat tegyenek tágabban értelmezett épített- és természetes környezetükben. Nyári táborainkkal részben ezen hiányosságokat kívánjuk pótolni.



Adományozás
Vak diákok számára eseti jelleggel pénzbeli- és eszköztámogatást is nyújt alapítványunk. Elsõsorban ösztöndíjak, ill. hordozható számítógépek, diktafonok adományozásával támogatjuk kiskorú klienseink iskolai boldogulását

Cégnév: Látó-tér alapítvány
Székhely: 1163 Budapest, Romhány utca 33.
Levelezési cím: 1163 Budapest, Romhány utca 33.
Telefon:
mobil: 70 542 2698
Weboldal: www.latoter.hu
Email:

Minden jog fenntartva 2024©