Apostag Község Önkormányzata

Apostag Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,helyi hírek,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok_uj ellátása,sport,apróhirdetések.

Céginformáció:
A korábban túlsúlyban levõ mezõgazdasági üzemeket felváltották az egyéni vállalkozások, kisebb-nagyobb cégek. Így aztán jelenleg a munkaképes korú lakosság túlnyomó része ezekben és a környékbeli üzemekben dolgozik. Fontos azonban, hogy községünk lakói továbbra is folytatnak mezõgazdasági tevékenységet, ezzel egészítve ki jövedelmüket.

Közmûellátottság terén kiváló helyzetben levõ településnek mondhatjuk Apostagot. Községünkben a víz, a gáz, a telefon, az elektromos energia, valamint a szennyvízcsatorna ellátottság nyugat-európai színvonalú. 2007 õszén befejezõdik a szélessávú kábelhálózat kiépítése, amely minõségi elõrelépést jelent az internetezésben, televíziózásban, távközlésben.

Békés, nyugodt településünk elsõdleges, turisztikai szempontból fontos természeti adottsága a Duna közelsége, amely alkalmat ad túrázásra, hétvégi rekreációra, a szabadidõ kellemes környezetben történõ eltöltésére. Ezen kívül Apostag azon települések egyike, ahol egyszerre van jelen a római katolikus, az evangélikus és a református közösség. Sõt a második világháborúig a zsidóság is nagy létszámban jelen volt községünkben. Az 1989-ben „Európa Nostra” díjat elnyerõ zsinagóga különlegesen értékes és egyedi mûemlék; izgalmas látnivaló az idelátogató turisták számára.

A 2007 júliusában átadott Pentele-híd Apostag közigazgatási határán húzódva köti össze a Duna két partját. Községünk infrastruktúrája szempontjából az is kedvezõ, hogy az épülõ M8 és M6 autópályák majdani keresztezõdésének közelében fekszik, könnyen megközelíthetõ hajóval és vasúton is. Ennek tudatában, mintegy 168 hektár ipari-gazdasági-logisztikai terület bevonásával településünk felkészülve várja az idetelepedni szándékozó vállalkozókat.

Amennyiben honlapunk felkeltette az érdeklõdését, látogasson el hozzánk személyesen is, baráti szeretettel várjuk!

Üzleti ajánlat:
Apostag Község Önkormányzata és településünk lakossága nevében nagy tisztelettel köszöntöm honlapunkon.




Mintegy 2100 lelket számláló településünk a fõvárostól 80 km-re délre fekszik, az 51-es fõút mentén, a Duna bal partján. Az elmúlt néhány évtized történései jelentõsen átalakították Apostag társadalmi-gazdasági szerkezetét.



Galéria,turizmus,könyvtár,helyi hírek,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok_uj ellátása,sport,apróhirdetések.

Cégnév: Apostag Község Önkormányzata
Székhely: 6088 Apostag, Kossuth L.u.1.
Levelezési cím: 6088 Apostag, Kossuth L.u.1.
Telefon:
mobil: 06/78-528-041
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©