Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatala

Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatala galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok_uj ellátása,helyi hírek.

Céginformáció:
A Bács-Kiskun megye közepén fekvõ Kiskõrösi Kistérség legmeghatározóbb települése Kiskõrös, az egykori járási székhely. A gazdag régészeti leletek bizonysága szerint már az újkõkorban éltek itt emberek. A település természetföldrajzi adottságai, valamint vadban és halban gazdag élelemszerzési lehetõségei biztosították a megélhetést az itt letelepedõknek. A kutatók és a fellelhetõ oklevelek tanúsága szerint az Árpád korra tehetõ az elsõ falu kialakulása. Kiskõrös elõször a Derecskei, majd a Mikolai nemesi család birtokában volt. A török uralom alatt a település házait a seregek földig rombolták, a lakosság nagy része elesett a harcokban. A török elleni vitéz küzdelem jutalmaként 1691-ben a Wattay család kapta adománybirtokul a falut hat pusztájával: Cebével, Csengõddel, Kaskantyúval, Kisbócsával, Tázlárral és Tabdival. Wattay János és István 1718-ban kezdte meg a betelepítéseket, az északi vármegyék szlovák nyelvû lakóit hozták ide.
Az 1780-as évek közepén már ötezer lakosa volt Kiskõrösnek. Ebbõl az idõbõl származik a város pecsétje is, amely késõbb a címer alapja lett. 1784-ben II. Józseftõl mezõvárosi rangot és vásárjogot kaptak a kiskõrösiek. 1872-tõl Járási Szolgabíróság mûködött a városban, ezzel alapozták meg Kiskõrös központi szerepét annak ellenére, hogy a település mezõvárosi rangja pár évvel azelõtt megszûnt. 1882 decemberében átadták a Budapest-Szabadka vasútvonalat, így a város bekerült az ország vérkeringésébe. A XX. század elején Kiskõrösnek már közel 13 ezer lakosa volt, gazdasági, kulturális intézményei, valamint a társadalmi életet koordináló egyesületei a környezõ települések központjává emelték. Lendületes fejlõdését az elsõ és a második világháború és következményei megtörték. A talpra állás nehéz idõszaka után a 60-as, 70-es években következett csak be jelentõs javulás az itt élõk életkörülményeiben, ami kihatott a település fejlõdésére is. Megjelentek a városiasodás nyomai. Új lakások, középületek, iskolák, utak épültek, elkészült a mûvelõdési ház és a könyvtár közös épülete, városszerte parkok létesültek. Kiskõrös 1973-ban lett újra város. Azóta is töretlenül fejlõdik, s bár lakosainak száma alig haladja meg a 15 ezret, napjainkban is a kistérség gazdasági, szellemi, kulturális központja.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok_uj ellátása,helyi hírek.Örömmel köszöntöm Önt / Önöket Kiskõrös Város honlapján!

Megtiszteltetés számunkra, hogy felkereste honlapunkat, hogy érdeklõdést mutat városunk iránt!Szándékaink szerint sokrétû információt kívánunk nyújtani mindazoknak, akik felkeresik a honlapot. Célunk elsõsorban városunk bemutatása, amely magába foglalja a település történetének, hagyományainak, nevezetességeinknek, sajátos adottságainak bemutatását, továbbá az, hogy a várost felkeresni szándékozóknak hasznos segítséget nyújtsunk.
Ugyanakkor szeretnénk megfelelni a közérdeklõdésre számot tartó információk megismerhetõsége iránt támasztott igényeknek is. Megtalálhatók Kiskõrös Város Önkormányzatának mûködésére vonatkozó adatok_uj, Képviselõ-testületi döntések, hírek, hirdetmények, valamint a Polgármesteri Hivatal tevékenységére, feladatrendszerére vonatkozó sajátos információs anyagok, ügymenetleírások, letölthetõ nyomtatványok is.Bízom abban, hogy a honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklõdök mindig a legaktuálisabb képet kapják városunkról, annak életét színesítõ rendezvényeinkrõl, megismerjék mindazokat a lehetõségeket amelyeket ez a település nyújtani tud, akár az itt vállalkozni szándékozóknak, akár azoknak akik kellemes kikapcsolódást, pihenést keresnek nálunk.
Városunk polgárai számára is igyekszünk egyre szélesedõ körben közéleti tájékoztatást nyújtani, amely segítheti az itt élõket abban, hogy átfogó képet alkothassanak a város gazdasági, társadalmi életét meghatározó ill. befolyásoló tényekrõl.
Remélem, hogy a folyamatos fejlesztés, rendszeres adatfrissítés eredményeképpen honlapunk méltóképpen fogja prezentálni városunkat.

Cégnév: Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatala
Székhely: 6200 Kiskõrös, Petõfi tér 1.
Levelezési cím: 6200 Kiskõrös, Petõfi tér 1.
Telefon:
mobil: 78/311-122
Weboldal: www.kiskoros.hu

Minden jog fenntartva 2024©