Madaras Község Önkormányzata

Madaras Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közterület fenntartás,közigazgatás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.

Céginformáció:
A mintegy 200 oldal terjedelmû történelmi és szociografikai munka részletesen taglalja a népvándorlás, a honfoglalás, a török és a török elleni felszabadító háborúk helyi vonatkozásait, II. Rákóczi Ferenc 1704. és Berthóti István kuruc brigadéros 1707. évi "Bácskai ráczok elleni hadjárat", a zsidóság megtelepedését, életét és kálváriáját.
A több mint 300 család részletes történetével foglalkozó monográfia nyomán a madarasi zsidó polgárok rokonsági foka követhetõ nyomon -többek között olyan személyek életén keresztül- mint a bárói rangot kapott Madarassy-Beck család stb.
Az I. kötetet számos eredeti dokumentum, fénykép, rajz, pecsét stb. teszi szemléletessé és hitelessé. Az eredeti dokumentumok között olyanok is szerepelnek, mint pl. Madaras község 1787. évi eredeti pecsétje, vagy a szerb katonai megszállás (1918-1921) cirill betûs közigazgatási pecsétjei és eredeti dokumentumai.
A könyvet egy részletes, (születési és elhalálozási adatokat, valamint rokonsági fokot feltüntetõ) névjegyzék és a bácsalmási Gettóban raboskodó környékbeli zsidó polgárok névsora teszi teljessé.
A könyv kétévi elõkészítõ, következetes és kitartó munka eredménye, mely Dr. Horváth Zoltán Ph.D c. egyetemi docens, tudományos fõmunkatásr és szerzõtársainak köszönhetõ.
A kötet várhatóan 2008. április hónapban kerül az olvasók kezébe.
Megrendelhetõ a Teleházban.

Üzleti ajánlat:
Madaras község Képviselõtestülete nevében tisztelettel köszöntöm a településünk iránt érdeklõdõket.


Önkormányzatunk kiemelt feladata az itt élõ és az érdeklõdõ polgárok korrekt, gyors és pontos tájékoztatása, szeretnénk e korszerû információhordozó által biztosított lehetõségeket is felhasználni polgártársaink tájékoztatása céljából.


Portálunkat átnézve képet nyerhetnek Madaras életébõl. A közérdekû tudnivalókon kívül megismerheti belõle intézményeinket és a helyben mûködõ vállalkozások kínálatát. A felsoroltak ismeretében remélhetõleg gyorsabban ráérez helyi társadalmunkra. Ha elnyertük tetszését, kérjük, ossza meg élményeit másokkal is.

Látogasson el hozzánk, telepedjen közénk, érezze jól magát közöttünk!Galéria,turizmus,könyvtár,közterület fenntartás,közigazgatás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.

Cégnév: Madaras Község Önkormányzata
Székhely: 6456 Madaras, Báthori u. 1.
Levelezési cím: 6456 Madaras, Báthori u. 1.
Telefon:
mobil: 79/458-144
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©