Mélykút Város Önkormányzata

Mélykút Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.

Céginformáció:
A település az 55. számú fõúton, Pécs-Szeged között, Bajától 35 km-re, Szegedtõl 65 km-re, Kiskunhalastól 36 km-re helyezkedik el. A községgel határos települések: Jánoshalma, Kisszállás, Tompa, Bácsszõlõs, Bácsalmás és Tataháza.
A község kb. 12.000 hektáros területen fekszik, a települést hozzávetõlegesen 5.700 fõ lakja, alapvetõen mezõgazdasági (szántóföldi növénytermesztés, szõlõ- és gyümölcstermesztés) tevékenységet folytat. A rendszerváltás óta azonban megkezdõdött a gazdasági szerkezet átalakulása, növekszik a vállalkozók száma, különösen a kereskedelem, a vendéglátás, a szolgáltatások és az élelmiszeripar területén.
Mélykút kulturális arculata, a közmûvelõdés helyzete, a tényezõk viszonylag színes palettája révén gazdagítja a térséget. Jelentõs és igen nagy múltra tekint vissza a település lovassportja. Nemzetközi hírû fogathajtók garantálják a versenyek rangját, melyeket évente kétszer, májusban és augusztusban rendezünk meg. A lovaspálya mellett pihenõerdõvel, parkkal és a tervek szerint rövidesen kialakított csónakázó tóval rendelkezünk.
Az ide érkezõ vendégek megtekinthetik a mûemléki védettség alatt álló beltéri katolikus templomot, gyönyörködhetnek a Szent Erzsébet templom Prokop Péter által készített egyedülálló oltárképeiben és templomaink csodálatos hangú orgonáin játszó tehetséges fiatalok játékában. Felbecsülhetetlen értéket képvisel Szvetnik Joachim Kossuth-díjas ötvösmûvész, az Eszterházy-kincsek restaurátorának, a Szent Korona azonosítójának szülõháza, az abban kiállított helytörténeti kiállítás állandósága. Érdemes megtekinteni a Mûvelõdési Házban Drégely Ferenc helytörténeti gyûjteményét is.
Strandfürdõnk korszerû, vízforgós rendszerû 18x25 m-es medencével, rendezett zöldterületû parkkal, strand- és teremröplabda, lábtengó, kosárlabda pályákkal és kertvendéglõvel ellátott. Melegvizes, nagy vízhozamú kúttal rendelkezünk a fürdõ területén, melynek hõfoka 38 ˚C-os (magas jódtartalmú), melyet ülõfürdõként hasznosítani kívánunk a megfelelõ befektetõ, illetve állami pénzeszközök bevonásával.
Augusztusban a búcsúhoz kapcsolódva rendezzük meg a már hagyományossá vált „Mélykúti Napok” rendezvénysorozatát. Az ünnepek, a közösségi megmozdulások jó hangulatának megteremtésében nagy szerepet játszik a helyi népdalkör és az országosan, sõt határon túl is ismert, 28 éves múltra visszatekintõ Szederinda Citerazenekar.
Aki a falusi turizmussal és ehhez kapcsolatos lehetõségekkel szeretne megismerkedni, erre is van mód. Lovagoltatásra, sétakocsikázásra több vállalkozás is létrejött. A településen vadásztársaságok is mûködnek, melyek külön program szerint biztosítják a vadásztatást az érdeklõdõk számára.

Üzleti ajánlat:
Szeretettel köszöntöm jómagam és a képviselõ-testület nevében Mélykút Nagyközség honlapján. Mélykút Magyarország és Bács-Kiskun megye délkeleti részén, a Felsõ-Bácskában helyezkedik el.
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.

Cégnév: Mélykút Város Önkormányzata
Székhely: 6449 Mélykút Petõfi Sándor tér 1.
Levelezési cím: 6449 Mélykút Petõfi Sándor tér 1.
Telefon:
mobil: 06-77/560-034
Weboldal: www.melykut.hu

Minden jog fenntartva 2024©