Szabadszállás Város Önkormányzata

Szabadszállás Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek,sport,oktatás.

Céginformáció:
Szabadszállás történelme szorosan összefonódik a Jász-kunság történelmével. A tatárjárás után IV. Béla az ország közepén kihalt lakosság helyére kunokat telepít. A letelepítés érdekében oklevéllel erõsítette meg jogaikat. Ettõl kezdve számítjuk a jász-kun privilégiumot, amely többek között bizonyos fokú önkormányzatiságot is jelent. Szabadszállás a Jász-kunság késõbbiekben Hármas kerületnek nevezett területi egység része, egészen 1876-ig, míg e területeket be nem olvasztják a vármegye rendszerbe.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek,sport,oktatás.Településünk Bács-Kiskun megye északi részén a Felsõ-Kiskunsági és Dunamelléki kistérségben fekszik. Írásos emléket városunkról 1279-tõl találhatunk, amikor IV. László király, akit Kun László néven is ismerünk a településnek menlevelet adományozott. Az idõk során több esetben volt a környék vezetõ települése. Legelõterjesebb fellendülése az 1820-tól 1871-ig tartó idõszakra tehetõ, amikor mezõvárosként funkcionált.


Városi rangját 1995. július 1. napján kapta vissza.


Figyelmükbe ajánlom városunk szép épületeit, színvonalas vendéglátó egységeit, lovas turizmusra és a természet megismerésére, horgászatra lehetõséget adó területeit és bízom benne, hogy Szabadszállás Várost személyesen felkeresik.


Cégnév: Szabadszállás Város Önkormányzata
Székhely: 6080 Szabadszállás Kálvin tér 6.
Levelezési cím: 6080 Szabadszállás Pf.: 50.
Telefon:
mobil: 06-76/558-006

Minden jog fenntartva 2024©