Tompa Város Önkormányzata

Tompa Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Tompa településtörténete egészen az i. e. idõkre nyúlik vissza, hiszen Kr. e. I. század második felében már éltek e területen különbözõ népek. Tompa területén több hun-kori temetõt találtak. Tompa, mint férfinév már 1055-tõl elõfordult. A névadó esetleg Tompa László kun-kapitány lehetett, akit 1370-ben említenek egy oklevélben. 1439-ben Albert király a települést és környékét – Szabadkát, Kiskunhalast és Madarast – Hunyadi Jánosnak adta zálogba. 1572-tõl a település Szabadkához tartozott, Tompa-pusztának hívták.

Tompa önálló története a trianoni békeszerzõdést követõen vette kezdetét. Az új országhatár elvágta a pusztát addigi anyavárosától, ezért 1922-ben önálló községgé szervezték és Bács-Bodrog vármegyéhez csatolták

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Tompa közel ötezer lelket számláló, nagy forgalmú nemzetközi közúti határátkelõvel rendelkezõ város a Duna-Tisza közén, Bács-Kiskun megye déli részén, Felsõ-Bácskában.

Földrajzi elhelyezkedés: É.szél.:46°23' K.hossz.:19°30'


A település az 53. és az 55. számú fõ közlekedési utak találkozásától 1 km-re délre, a 150-es (Kelebia-Budapest) vasútvonal mentén, Baja-Szeged vonalában a két várostól egyenlõ (60-60 km) távolságra fekszik.

Délrõl Szerbia, északról Kisszállás, nyugatról Csikéria és Mélykút, keletrõl Kelebia község határolja.

A település a kiskunhalasi kistérséghez tartozik, a város 28 km-re van Kiskunhalastól.

Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Tompa Város Önkormányzata
Székhely: 6422 Tompa Szabadság tér 3.
Levelezési cím: 6422 Tompa Szabadság tér 3.
Telefon:
mobil: 06-77/551-500
Weboldal: www.tompa.hu

Minden jog fenntartva 2024©